Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu (foto), a declarat, ieri, la Basel, că speră ca România să înlocuiască Grecia, aluzie la faptul că reprezentativa elenă a cucerit ultimul titlu de campioană europeană, dar a fost eliminată la Euro-2008.

"Italia este campioană mondială şi a marcat doar un gol. Deci e o echipă defensivă. Noi am avut opt situaţii bune de a marca şi zic că nu suntem defensivi. Noi suntem România şi sperăm să-i înlocuim pe greci. Vicepreşedintele UEFA mi-a spus acum două luni că România va fi surpriza Campionatului European. Încă putem face surprize", a spus Sandu.
Mircea Sandu susţine că ar prefera Spania în sferturile de finală. "Ne interesează să întâlnim Spania. Ar fi a patra putere de aici pe care am întâlni-o şi ar mai fi doar Germania şi Portugalia. Spania a jucat bine până acum, dar sper ca David Villa să o lase mai moale. Până acum, Germania, Portugalia şi Spania m-au impresionat. Olanda am înţeles că a jucat spectaculos", a menţionat preşedintele FRF.
Oficialul FRF a precizat că, în cazul calificării echipei României în sferturi, doar 7000 de suporteri români vor putea fi prezenţi în tribune la partida de la Viena. "În cazul în care ne vom califica, se pare că doar 7000 de români vor fi la meciul din sferturile de finală pentru că este o problemă: fanii nu şi-au achiziţionat vouchere. În mod normal, trebuia să avem 20 la sută din capacitate. Se vor amenaja şase case de bilete în zona stadionului, care vor fi deschise pe 21 şi pe 22 iunie", a menţionat Sandu.
Întrebat despre ratarea loviturii de pedeapsă din partida cu Italia, Mircea Sandu a răspuns: "Visasem o scăriţă, dar a uitat să o facă (n.r. - Adrian Mutu). Se întâmplă şi marilor jucători. Dacă înscria, eram calificaţi în proporţie de 90 la sută înaintea meciului cu Olanda. Ambiţia lui Mutu va fi dublă la acest meci".
Mircea Sandu a precizat că depinde de Mirel Rădoi dacă va rămâne alături de lotul României la turneul final al Campionatului European.
Referindu-se la unele probleme de organizare cu care se confruntă viitoarele gazde ale Euro 2012, Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA, a afirmat: "Preşedintele UEFA, împreună cu doi vicepreşedinţi ai UEFA vor pleca în Polonia şi Ucraina, pentru că sunt ceva probleme. Dacă garanţiile nu sunt totale, se poate lua o decizie în cadrul Comitetului Executiv...".