Triatlonul internaţional "Arobs X-Man Triathlon Oradea" a atras la start peste 400 de sportivi amatori şi profesionişti pasionaţi de mişcare în regim de anduranţă. A şaptea ediţie a competiţiei organizate de CS Xterra Sport Bihor a consemnat un record de participare.

La clasa Iron, temerarii au concurat la înot (3,8 km), ciclism (180 km) şi alergare (42,195 km), în timp ce la clasa Half au avut de parcurs jumătate din distanţele menţionate. Interesant a fost faptul că doar aproximativ 5% dintre participanţii care şi-au testat limitele corpului sunt legitimaţi.

Pentru a patra oară, concursul Individual Iron Distance a fost câştigat de maghiarul Vatai Miklos, care a mai triumfat la Oradea în 2011, 2012 şi 2013. Învingătorul s-a ales cu un premiu de 600 de euro. „Concursul din acest an a stabilit un record de participare, cu circa 15 la sută mai mare decât la ediţia de anul trecut. În acest an am avut printre concurenţi un campion european şi mondial la paratriatlon, Boronkai Péter, din Ungaria, clasat pe locul 7 la Individual Half Distance. El va concura şi la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro”, a afimat Szokolszki István, organizatorul întrecerii.

Sportivii clasaţi pe podium la diferitele categorii de concurs:

Individual Iron Distance: 1. Vatai Miklos (Ungaria), 2. Dan Dudu Andrei, 3. Maier András (ambii din România).

Individual Half Distance: 1. Szilágyi Péter (Ungaria), 2. Deák Zsombor, 3. Mihai Vigariu (ambii din România).

Echipe Iron Distance: 1. Iron Team, 2. Arrows Team, 3. Turboplogic Team (toate din România).

Echipe Half Distance: 1. Prelate Carandtex Oradea, 2. Triatlon Team Timişoara, 3. Hev Team Cluj-Napoca.

Family Iron Distance: 1. Namajdmost, 2. Paros Jegyes (ambele din Ungaria), 3. IronFamily (România)

Family Half Distance: 1. Ff. Simon (România), 2. LeKo-Family (Ungaria), 3. Dementosanii (România).