Alocaţiile de stat pentru copiii care au peste 2 ani se vor majora de la 1 ianuarie 2008, de la 25 de lei la 32 de lei, iar ministrul Muncii va analiza posibilitatea ca indemnizaţia să dispară în cazul copiilor care provin din familii cu un venit ridicat.

Guvernul a hotărât, miercuri, 26 septembrie a.c., majorarea cu 28% a alocaţiei pentru copii. Părinţii cu venituri mari s-ar putea să nu mai primească niciun leu, în timp ce familiile cu probleme sociale ar putea fi ajutate mai mult. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să analizeze posibilitatea modificării prevederilor privind stabilirea alocaţiilor pentru copii, astfel încât, de la 1 ianuarie 2008, alocaţia să se plătească diferenţiat, după regula "la familiile cu venituri mai mici, cuantum mai ridicat, iar la familiile cu venituri ridicate aceasta să fie eliminată".
Totuşi, în comparaţie cu celelalte state membre ale UE, alocaţia de stat în România este o bătaie de joc. Cu toate că suntem stat membru al Uniunii Europene, copiii români primesc o sumă infimă, de 10 euro, în comparaţie cu celelalte ţări europene, unde elevii iau de zece ori mai mult, iar în Franţa, Grecia sau Luxemburg, după continuarea studiilor obligatorii, elevii pot beneficia de alocaţia de stat până la 20 sau chiar 27 de ani, dacă urmează studiile superioare.