Campionatul Ligii I a intrat într-o nouă fază, decisivă pentru stabilirea campioanei şi a retrogradatelor. Primele şase clasate la finalul sezonului regulat evoluează în play-off, iar celelalte opt în play-out, toate pornind cu punctajul înjumătăţit şi cu golveraj zero.

PLAY-OFF

Din multitudinea de meciuri interesante se detaşează Dinamo-Steaua, cel mai important duel din fotbalul românesc, ajuns la "episodul" 162. Confruntarea se dispută la trei zile distanţă faţă de cea din prima manşă a semifinalei Cupei României, încheiată nedecis (0-0) după ce steliştii, care au aliniat o formulă cu multe rezerve, au avut ocazii mai multe şi mai clare într-o partidă, totuşi, modestă. Abia pe locul 5, la patru puncte de liderul Astra şi la două de marea rivală, Steaua are nevoie de victorie pentru a rămâne cu şanse în lupta pentru câştigarea campionatului, în timp ce dinamoviştii s-ar mulţumi şi cu o remiză. Neînvinsă de 11 etape, Astra întâlneşte o formaţie rănită şi dornică de reabilitare, Viitorul, care nu a mai cedat de şapte partide în deplasare. Meciul de la Giurgiu opune echipele cele mai ofensive din această ediţie de campionat. Ajunsă cu şansă în play-off, ASA caută revanşa în faţa celor de la Pandurii, care pe 12 februarie i-au administrat singura înfrângere stagională (0-1) pe teren propriu. 

ETAPA I

ASTĂZI, ora 20.30: Astra Giurgiu - Viitorul Constanţa (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look Plus)

MÂINE, ora 20.30: Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV)

LUNI, ora 20.30: ASA Târgu Mureș - Pandurii Târgu Jiu (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV)

 

CLASAMENT

1.  Astra - 26 puncte

2. Dinamo - 24 puncte

---------------------------------------

3. Pandurii - 24 puncte

4. Viitorul  - 23 puncte

5. Steaua - 22 puncte

--------------------------------------------

6.  ASA Târgu Mureș - 19 puncte

*Primele două clasate vor juca în preliminariile Ligii Campionilor, iar ocupantele locurilor 3, 4 şi câştigătoarea Cupei României vor evolua în Liga Europa

 

PLAY-OUT

Cele mai solide grupări din play-out, CSMS Iaşi şi CFR Cluj, ambele cu o defensivă ermetică, se confruntă într-o partidă ce se anunţă echilibrată, cu şanse mari de a se încheia nedecis. După trei victorii consecutive, FC Voluntari speră să dea lovitura şi la Craiova, pe terenul unei echipe blazate după ratarea accederii în play-off. 

Fără victorie de 11 meciuri, Concordia Chiajna speră să întrerupă seria negativă în faţa unei contracandidate la evitarea retrogradării, ACS Poli Timişoara, care nu are niciun succes "extern" în ultimele 15 partide!

 

ETAPA I

ASTĂZI, ora 18.00: CSMS Iaşi - CFR Cluj (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look Plus)

MÂINE, ora 14.00: CSU Craiova - FC Voluntari (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV)

LUNI, ora 18.00: Concordia Chiajna - ACS Poli Timişoara (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look Plus)

Meciul FC Botoşani - Petrolul Ploieşti s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

 

CLASAMENT

7. CSMS Iaşi - 19 puncte
8. CSU Craiova - 16 puncte
9. CFR Cluj - 14 puncte
10. FC Botoşani - 13 puncte
11. ACS Poli Timişoara - 13 puncte

---------------------------------------------------
12. FC Voluntari - 12 puncte

--------------------------------------------------
13. Concordia Chiajna - 9 puncte
14. Petrolul - 4 puncte

*Echipele de pe ultimele două locuri vor retrograda, iar formaţia de pe poziţia a 12-a va juca baraj de menţinere-retrogradare cu o grupare din Liga a II-a.