Cel mai mare eveniment de tehnologie de la începutul anului, CES 2016, care are loc la Las Vegas în perioada 6-9 ianuarie, a ocazionat o serie de lansări de dispozitive amuzante, ciudate sau care duc cu gândul la viitor, pe lângă produsele care perfecționează categoriile deja existente pe piață.

La CES 2016 au fost prezentate o serie de noutăți care ar putea schimba felul în care trăim. Sau, la fel de bine, nu. Pantofii cu încălzire și contor de pași - Compania franceză Zhor-Tech a prezentat o serie de modele de pantofi a căror temperatură poate fi ajustată cu ajutorul unei aplicații mobile. Pantofii măsoară numărul de pași cu o acuratețe mai mare decât brățările de fitness care sunt în momentul de față în vogă. Unul din modelele de pantofi ale companiei are șireturi care se leagă singure.  

Rochie cu flori 3D luminescente - Creatoarea de modă Maria Orduz Pinto a pus la punct o rochie din material reflectorizant, ornată cu flori luminescente, realizate la o imprimantă 3D. Creatoarea de origine columbiană spune că rochia are costuri de fabricație ridicate, aproximativ 1.000 de dolari, dar speră că aceste costuri vor scădea în viitor, datorită perfecționării tehnologiilor folosite.

Roboți umanoizi de amuzament - Pepper este un robot cu roți, dar aparență umană, care măsoară un pic peste 1 metru 20, care interacționează bine cu oamenii. Pepper e capabilă să poarte dialoguri simple cu oamenii, știe să se prezinte și dansează la cerere. Rodolphe Gelin, reprezentantul companiei japoneze Aldebaran, care a fabricat robotul, spune: "În momentul de față, dacă îl vrei pe Pepper, îl vrei ca să te distrezi." Bocco e un alt caz asemănător, dar specializat în a ține legătura între părinți și copii. Are doar vreo 15 centimetri și înregistrează mesaje din partea adulților, pe care le transmite mai departe celor mici.

Brățări de împrietenit pentru adolescenți - Nu costă decât 100 de dolari și au mai mult sens în perechi. Au LED-uri roșii, verzi și albastre care creează combinații de lumini care se potrivesc cu starea de spirit a utilizatorului. Ceas deșteptător cu arome - Sensorwake te trezește nu cu o sonerie, ci cu mirosuri de trandafiri, cafea sau la alegere. Arată ca un ceas deșteptător, iar aromele sunt declanșate de cartușe cu care ceasul e încărcat de cu seară. Pentru somnoroși, dacă aceștia nu se trezesc datorită aromei, ceasul declanșează și o alarmă sonoră.

Dispozitiv de memorie SSD de Constantin Brâncuși - LaCie a prezentat la CES LaCie Chromé, o memorie SSD externă desenată ca omagiu la adresa unei sculpturi din 1935 a lui Constantin Brâncuși. LaCie Chromé poate stoca 1 TB de date și, conform fabricantului, e cea mai rapidă de pe piață la ora actuală: poate stoca 940 de Mb/secundă de date, conform cu standardul USB 3.1 Gen 2.