Echipa pregătită de Cristian Achim se află în faţa primului meci cu caracter decisiv din actualul sezon. După ce s-a impus în prima manşă pe teren propriu la doar un singur punct (77-76), CSM CSU Oradea va avea de luptat cu echipa militară pentru calificarea la turneul final al Cupei României. Partida se va disputa astăzi, în Capitală, cu începere de la ora 20.00, şi va fi televizată de Digi Sport.

După cum s-a desfăşurat jocul tur de la Arena Antonio Alexe, în care au existat 10 schimbări de lider şi 11 situaţii de egalitate, partida de la Bucureşti este deschisă oricărui rezultat. Pentru a se califica în faza următoare a competiţiei, orădenii trebuie să învingă sau să termine la egalitate. În cazul în care bucureştenii vor câştiga la doar un punct, indiferent de coşaveraj, vor exista prelungiri. Ultima variantă, cea care nu e de luat în calcul pentru băieţii lui Cristi Achim, în care Steaua se impune la mai mult de un punct, accederea în Final Four va aparţine "militarilor".

 

Barnette - Franklin sau Nicoară - Marinovic?

Regula din Cupa României, cea care se referă la faptul că fiecare echipă trebuie să aibă în permanenţă câte doi jucători români în teren, pare a fi favorabilă Stelei. Titus Nicoară este de departe cel mai valorors baschetbalist autohton, fapt demonstrat şi în jocul tur de la Oradea, când orădeanul a marcat cele mai multe puncte pentru Steaua. La valoarea ridicată a echipei bucreştene contribuie şi Marko Marinovic, un coordonator de joc de excepţie, cu o aruncare de la distanţă foarte bună. La capitolul baschetbalişti români, CSM CSU Oradea nu poate conta pe cel mai bun jucător al său, pivotul Bogdan Ţibîrnă fiind în perioada de recuperare după operaţia suferită la genunchi. De la gazde vor absenta în continuare Szijarto Levente şi Pancracije Barac. Totuşi, valoarea individuală a steliştilor poate fi anulată de jocul colectiv al echipei noastre care trebuie să aibă un nivel ridicat în apărare. La capitolul statistic, CSM CSU Oradea stă mai bine în actualul sezon, bilanţul la întâlnirile directe fiind favorabil echipei de pe Crişul Repede (2-1). Totuşi Steaua stă mai bine la general, bucureştenii fiind în avantaj cu 8-6. În ceea ce priveşte confruntările din Capitală, gazdele au un avantaj şi mai mare, conducând cu 5-2 la dueluri directe. Fără a beneficia de suportul propriului public, care a fost senzaţional la victoria din meciul tur, orădenii, cu prestaţii mai solide în deplasare, speră ca Barnette şi Franklin să fie în zi de graţie pentru a ajunge în Fanal Four.

Celelalte partide din sferturile Cupei României:

Jocurile Energia Târgu Jiu - Dinamo Bucureşti (astăzi, ora 17.15, Digi Sport) şi BC Mureş - SCM U Craiova (mâine, ora 20.00, Digi Sport) contează pentru prima manşă, în timp ce meciul U BT Cluj - BCM U Piteşti (60-62 în tur) se dispută mâine, de la ora 17.15 (Digi Sport).