Dintre cei 366 jucători cu minute în primele 23 de etape din ediţia curentă, 79 au fost debutanţi în Liga 1. Cei mai mulţi s-au înregistrat în runda care a deschis sezonul (28), în timp ce la finalul celei de-a cincea etape s-a consemnat cifra zero în dreptul debutanţilor.

Echipa cu cei mai mulţi astfel de fotbalişti a fost Dinamo (13), gruparea "alb-roşie" fiind urmată de FC Voluntari (11), Petrolul şi Poli Timişoara, ambele cu câte 8. La polul opus o găsim pe CSMS Iaşi, formaţie care s-a bazat doar pe un singur debutant.

De asemenea, trebuie menţionat că doar 25 dintre cei 79 sunt fotbalişti români.

Site-ul LPF a selectat zece jucători, care au impresionat încă din primul lor sezon în prima ligă. 

Harlem-Eddy Gnohere (Dinamo / 27 ani) - Mircea Rednic a crezut mult în el, iar acesta l-a răsplătit din plin. A marcat de opt ori şi a oferit două pase decisive, multe dintre reuşitele sale fiind decisive. Este un vârf clasic, capabil să câştige orice duel fizic.

Cristian Lopez (CFR Cluj / 26 ani) - L-a făcut uitat în Gruia pe golgeterul ediţiei trecute. A înscris de 10 ori în 21 de partide, devenind cel de-al 16-lea străin "all-time", care a atins această cifră chiar în sezonul de debut. S-a remarcat atât prin execuţiile sale, cât şi prin plasamentul foarte bun.

Javier Hernandez (Poli Timişioara / 26 ani) - Cu patru goluri şi 5 pase decisive în 19 jocuri, ibericul a încheiat anul în postura de cel mai bun jucător al timişorenilor în prima parte a campionatului. A încântat prin claritatea paselor şi prin şuturile de la distanţă, cu unul dintre acestea reuşind să marcheze golul victoriei cu Steaua.

Adrian Bălan (FC Voluntari / 25 ani) - În 16 jocuri, atacantul a marcat de 5 ori, a oferit o pasă decisivă şi a scos un penalty, cifre foarte bune pentru un jucător care a evoluat pentru o echipă din subsolul clasamentului. Două dintre goluri au fost înscrise direct din lovitură liberă.

Gonzalo Cabrera (FC Botoşani / 26 ani) - Argentinianul crescut de Boca Juniors şi-a arătat clasa în special în a doua parte a sezonului, atunci când a avut un rol important în redresarea echipei moldave. În 20 de jocuri, acesta a marcat 3 goluri şi a oferit o pasă decisivă.

Ovidiu Popescu (Poli Timişoara / 21 ani) - Tânărul mijlocaş bănăţean a avut prestaţii bune de fiecare dată când a fost trimis în teren. Graţie evoluţiilor sale din cele 17 jocuri bifate în Liga 1, acesta a ajuns în 2015 la "naţionala" U21.

Radoslav Dimitrov (FC Botoşani / 27 ani) - Fundaşul dreapta bulgar s-a impus ca titular încă de la începutul sezonului. S-a remarcat prin desele urcări în atac, în urma cărora a oferit pase utile colegilor. A marcat un gol şi a bifat 5 pase decisive.

Miha Mevlja (Dinamo / 25 ani) - A făcut un cuplu foarte bun în defensiva "alb-roşilor" cu Andrei Marc. A fost jucătorul de câmp cu cele mai multe minute în tricoul dinamoviştilor (1922 minute / 22 jocuri). Cu un fizic impunător, 190 cm, acesta s-a remarcat şi la fazele fixe, un capitol la care bucureştenii au avut mari probleme în trecut.

Abdellah Zoubir (Petrolul / 24 ani) - A fost unul dintre puţinii jucători petrolişti care s-au ridicat la nivelul aşteptărilor exigenţilor fani de pe "Ilie Oană". În 22 de jocuri, acesta a marcat de 3 ori şi a oferit două pase decisive.

Mihai Voduţ (FC Voluntari / 21 ani) - Deşi a apărut pe teren doar în 11 jocuri, dintre care doar unul integralist, tânărul atacant crescut la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" a marcat două goluri şi a oferit două pase decisive.