Actriţa americană Reese Witherspoon îşi îndemnă fanii să semneze o petiţie pentru drepturi egale tuturor femeilor din America, proiectul fiind sprijinit de actrița Patricia Arquette și de senatoarea californiană Hannah Beth Jackson.

Reese Witherspoon, în vârstă de 39 de ani, s-a adresat rețelei sociale Instagram pentru a prezenta o inițiativă sprijinită de actrița Patricia Arquette și de senatoarea californiană Hannah Beth Jackson, atrăgând atenția fanilor săi asupra fenomenului și punându-i să semneze documentul.

"Tuturor fanilor mei uimitori de aici... vă semnalez ceva important", a scris actrița în vârstă de 39 de ani, câștigătoare a unui premiu Oscar pentru rolul lui June Carter Cash din filmul "Walk the Line" (2005): "Știați că la această oră în Statele Unite ale Americii, femeile nu au drepturi egale reglementate de Constituție? Salariu egal, servicii de sănătate egale și protecție egală în fața legii. Prietena mea #patriciaarquette și senatoarea #hannahbethjackson poartă discuții cu liderii politici pentru adoptarea Amendamentului pentru Drepturi Egale pentru toate femeile. Am inclus un link la petiție în profilul meu. Vă încurajez să o semnați și să vorbiți despre aceasta! #equalmeansequal".

Actrița Patricia Arquette a devenit un nume în domeniul luptei pentru drepturile femeilor după ce a vorbit despre importanța plății echitabile între bărbați și femei la festivitatea premiilor Oscar de anul trecut. Aceasta a declarat pentru agenția de știri mondene WENN că din cauza discursului său de la decernarea premiilor Oscar de anul trecut, când a primit trofeul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, i-au fost refuzate mai multe roluri în filme: „Știam că mă va costa mai multe roluri, pentru că industria filmului face parte din acele companii care ar trebui să plătească oamenii mai mult sau mai corect. Am pierdut două roluri din cauza asta, dar sunt împăcată. Un producător de film a făcut o remarcă stupidă din care reieșea că ăstă a fost motivul. Acea persoană a fost concediată, nu din cauza mea; cred că puterea karmei și-a făcut simțită prezența, și i-a lovit în moalele capului!", a declarat actrița.

Aceasta este în continuare de părere că observațiile și comentariile sale au fost valide și se bucură că au generat o dezbatere aprinsă care a ajutat la modificarea legislației: "Senatoarea Hannah-Beth Jackson și guvernatorul Jerry Brown au elaborat cel mai bun proiect de lege referitor la Plata Echitabilă, aici în California, iar asta are o importanță deosebită pentru că statul California este a 10-a economie a lumii", a adăugat actrița.

Patricia Arquette a fost, în 2015, câştigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru prestaţia din "12 ani de copilărie/ Boyhood", în regia lui Richard Linklater.