DECESE

 

 

“Veniţi binecuvântaţii Părintelui meu de moşteniţi Împărăţia cea gătită vouă de la întemeierea lumii”. (Mat. 25, 34)

preot DAN-TEODOR SUCIU,

GHEORGHE MOCUŢA,

ERZSEBET RAKSI.

Sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Ildiko Mavrodoglu, Servicii Funerare Non Stop „La Capătul Drumului” S.R.L.

 

 

* Slujba de înmormântare a celei care a fost

ÉVA TÓDOR

va fi ţinută sâmbătă, 22 aprilie, ora 15.00, la Biserica Catolică Olosig din str. Republicii. Dumnezeu să o odihnească! Fiica, îndurerată. (3263)

 

 

* Cu multă durere în suflet şi profund regret, anunţăm pe această cale, trecerea la cele veşnice, după o foarte grea suferinţă, a celui care a fost soţul şi tatăl nostru

DORINEL VENTER (NELU),

de 65 ani, fost angajat la Întreprinderea „Înfrăţirea” Oradea. Înmormântarea are loc azi, 21 aprilie 2017, orele 15.00, în Cimitirul Municipal Oradea, Capela Haşaş. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace, în Împărăţia Sa. Cu sufletele triste şi neîmpăcate, că el nu mai este, soţia Florica şi fiica Claudia. (3266)

 

 

* Suntem alături de naşa noastră Venter Claudia la marea durere pricinuită de decesul tatălui drag. Sincere condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Fam. Golpoian Călin, Melinda şi Iris. (3271)

 

 

* Un gând de mângâiere, compasiune şi sincere condoleanţe, pentru Claudia Venter, în aceste momente de grea încercare şi durere pricinuită de plecarea în veşnicie a dragului ei tată,

DORINEL VENTER.

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică. Fam. Lucaciu Cristian, Ramona şi Patricia-Maria. (3270)

 

 

* Suntem alături de familia colegului nostru Lazăr Petre, la marea durere pricinuită de pierderea mamei. Transmitem condoleanţe familiei îndurerate. Colectivul Sectorului Canal S.C. Compania de Apă Oradea. (3269)

 

 

* Suntem alături de familia Ionel Avrigeanu în aceste clipe grele pricinuite de trecerea în nefiinţă a tatălui său drag. Familia Edit şi Arpad Szarka. (3268)

 

 

* Ne alăturăm familiei Vlad, la marea durere pricinuită de trecerea în nefiinţă a prietenei noastre

VIORICA.

Dumnezeu s-o odihnească în pace. Condoleanţe familiei. Fam. Muntean. (3275)

 

 

* Profund îndureraţi ne luăm rămas bun de la prietena noastră

VIORICA VLAD.

Te vom păstra cu drag în amintirea noastră. Dumnezeu să-ţi dăruiască odihnă veşnică, iar de acolo să-i ocroteşti pe cei dragi. Fam. Dumea. (3274)

 

 

* Suntem alături de familia Barabas, acum când îl conduc pe ultimul drum pe cel care le-a fost soţ, tată şi bunic, distinsul profesor de o mare valoare profesională, care a pregătit generaţii întregi de elevi

prof. GYORGY BARABAS.

Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul Colegiului Tehnic „C. Brâncuşi” Oradea. (3278)

 

 

* Mă alătur durerii familiei preot Lazăr Merce, pricinuită de trecerea în neființă a soției și mamei lor dragi,

preoteasa AURICA MERCE.

Sincere condoleanțe. Ionela Bruchental.

 

 

* O inimă caldă, un suflet plin de bunătate s-a ridicat la ceruri lăsând un gol imens în sufletele noastre

preot DAN-TEODOR SUCIU.

Dumnezeu să te odihnească în pace suflet bun şi să te aşeze de-a dreapta Sa, iar pe voi Lia, Sara şi Casian să vă mângâie. Verişoara Simona Pop cu familia. (3281)

 

 

* Fie ca lumina veşnică să-ţi însoţească sufletul spre ceruri. Bunul Dumnezeu pe care l-ai slujit cu iubire să te primească la dreapta Sa, iar pe voi Lia, Sara şi Casian să vă mângâie. Drum bun în veşnicie

preot DAN SUCIU.

Fam. Baciu Marius, din Tilecuş. (3280)

 

 

* În Săptămâna Luminată, când porţile cerului sunt deschise, colegul şi prietenul nostru,

părintele DAN SUCIU,

a fost chemat la Hristos Domnul, Cel înviat din morţi, la Sine, ca să liturghisească de acum la altarul ceresc, împreună cu cetele îngereşti şi cu sfinţii locuitori ai cerului. Suntem alături de familia nemângâiată, preoteasa Laura împreună cu copiii Sara şi Casian şi ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Veşnic, să-l aşeze pe

părintele DAN

în ceata sfinţilor Săi slujitori, încununându-l cu pace şi iubire, în lumina Preasfintei Treimi. Colegii de facultate, promoţia 1997, a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Oradea. (3282)

 

 

* O inimă bună a încetat să mai bată. S-a rupt firul vieţii unui suflet blând care s-a ridicat la cer aproape de Dumnezeu. Ne este greu să acceptăm dispariţia

preotului DAN SUCIU.

Familiei sincere condoleanţe asigurându-o de prietenia noastră. Familia Urs Minerva, din Tilecuş şi familia Cureac Marian, Livia, Cristina şi Casian, din Florica-SUA. (3285)

 

 

* Cu lacrimi în ochi şi multă durere în suflet îmi iau rămas bun de la cel ce a slujit biserica din satul meu

preotul DAN SUCIU.

Părintele Ceresc să-i odihnească sufletul bun alături de aleşii Săi. Familiei multă putere ca să poată trece cu demnitate peste această durere. Ionică Baciu, din Oradea. (3284)

 

* Cu adâncă durere în suflet aducem un ultim omagiu fostului nostru coleg de serviciu,

FIRICEL IOAN,

din Goila. Colegii de la Primăria Căbeşti.

 

 

* Adio! draga mea prietenă

IUTCA,

îți zic acum când m-ai părăsit după o prietenie de peste 42 ani, lăsându-mi sufletul trist, îndoliat, mai gol. Aici pe pământ soarta vieții tale nu a fost darnică cu tine, dar Dumnezeu te-a luat în grija Lui în cea mai frumoasă zi de sărbătoare, duminică, de Sfintele Paște. Mereu te-ai exprimat că: “Dumnezeu mă iubește”. Se pare că așa a fost, te-a ridicat la cer, iar sufletul tău va fi mai fericit acolo. Chiar dacă optimismul tău nu te-a părăsit nici o clipă, scrupulozitatea, ignoranța, lăcomia celor care de mai bine de un an de zile te puteau salva, te-ai luptat singură cu boala care până la urmă a învins. Acei oameni au ignorat “Jurământul lui Hipocrate”, care de fapt cine e? Pentru mulți este un om, o legendă de secole. Din păcate, unii îl ignoră și nu le este frică. Totuși uită că Dumnezeu este mai puternic decât acest om și vede tot ce facem aici pe pământ și într-o zi fiecare va da socoteală pentru faptele lor. Pe fiul tău, Norbert, îl lași singur și trist, dar sufletul tău să fie liniștit că noi îi vom fi alături. Draga mea prietenă, ani la rând m-ai considerat îngerul tău păzitor, de azi înainte eu îți cer ca de acolo de sus să fii îngerul meu păzitor. O să-mi lipsești mult. A ta prietenă devotată, Lucia cu familia. (364)

 

* Sufletul nostru, iubirea noastră, dragul nostru soț și tată,

preot DAN TEODOR SUCIU,

mult prea devreme ne-ai părăsit și te-ai îndreptat spre Tatăl Ceresc. Ai suferit, ai luptat și în cele din urmă ai plecat, lăsându-ne zdrobiți de suferință. Inima noastră sfâșiată de durere mai este mângâiată doar de credința că ne vei veghea și ne vei proteja de lângă Tronul Ceresc. Dragi prieteni și enoriași, ultima întâlnire cu părintele nostru va avea loc sâmbătă, 22 aprilie 2017, la ora 13.00, în Biserica lui dragă din Tilecuș. Preoteasa Laura și copilașii Casian și Sara, veșnic îndurerați. (365)

 

* Durerea imensă îmi golește sufletul, iubitul meu copil,

preot DAN TEODOR SUCIU.

A fost prea devreme, nu era rândul tău, însă mămica ta scumpă te așteaptă ca să aibă grijă de tine în ceruri. În veci nemângâiat, tata Suciu Teodor. (366)

 

* Scumpul nostru frate, plecarea ta prematură din viața trupească la doar 41 de ani ne sfâșie inimile și ne frânge sufletul. Dragul nostru

preot DAN TEODOR SUCIU,

Dumnezeu să îți călăuzească drumul binemeritat în ceruri. Fratele Ioan, cumnata Margareta, nepoții Mădălin și Mihai. (367)

 

* Te-ai stins puțin câte puțin sub privirile noastre neputincioase, plecând mult prea devreme dintre noi, scumpul și bunul nostru cumnat și unchi,

preot DAN TEODOR SUCIU.

Nu îți vom uita niciodată chipul blând și sufletul bun. Dumnezeu să îți vegheze pașii, acolo sus..! Cumnatul Doru, Diana și nepoții Daria și David. (368)

 

* Suferința ta s-a sfârșit, dragul nostru ginere,

preot DAN TEODOR SUCIU,

însă dorul și durerea pe care le lași în urmă ne vor urmări toată viața. Te-ai retras în lumea celor buni și drepți așa cum ai fost în scurta ta viață. Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace și liniște. Socrii Petru și Maria Pali. (369)

 

* S-a stins un suflet minunat, a luptat din răsputeri cu suferința, dar... Am pierdut o ființă dragă, ne-a lăsat cu ochii înlăcrimați, cu privirile pline de deznădejde și durere. Numai bunul Dumnezeu ne poate ajuta să înțelegem de ce a oprit prea devreme drumul tău pe acest pământ. Singurul loc de unde nu vei pleca niciodată este inima noastră, scumpul nostru suflet blând,

preot DAN TEODOR SUCIU.

Mătușa Viorica, unchiul Gheorghe, verișorii Aurica, Vasile, Valerica și Ion. (370)

 

* Nimic nu este mai dureros în viață ca despărțirea de o ființă dragă. Timpul trece, dar durerea din sufletele noastre și lacrimile din ochii noștri vor rămâne mereu. Ai plecat prea devreme, nașul nostru drag,

preot DAN TEODOR SUCIU.

Finii fam. Oros Mircea, Florica și copiii Marius și Ioana. (371)

 

* Dumnezeu să te primească cu brațele deschise

 preot DAN TEODOR SUCIU,

 suflet bun și scump, iar familiei tale frumoase și dorite să îi dea putere și credință! Cuscrii Dărăban Florian și Samica, din Incești. (372)

 

 *Ne-ai dat din sufletul tău fiecăruia, după trebuință, iar acum când tu,

 preot DAN SUCIU,

ai avut mare nevoie, noi nu am putut să te ajutăm, deși am fi vrut. Regretăm profund. Vei rămâne mereu în gândurile noastre și suntem alături de toți cei dragi ai tăi. Dumnezeu să te odihnească în pace. Fam. Marius și Alina Cozma. (373)

 

* Regret nespus de mult trecerea la cele veșnice a

preotului DAN SUCIU,

un om de o calitate excepțională și de o bunătate rară. Sunt alături de întreaga familie în aceste momente grele. Larisa Groze. (374)

 

* Suntem alături de prietenul, colegul şi elevul nostru, Suciu Casian, în aceste momente de grea suferinţă, pricinuită de trecerea în nefiinţă a dragului său tată,

DAN-TEODOR SUCIU.

Sincere condoleanţe. Colectivul clasei a X-a D, de la CN „Mihai Eminescu” şi diriginta Amelia Stoian. (3286)

 

 

* Te-ai născut ca o floare,

Și te-ai stins ca o lumânare,

Într-o zi de primăvară

Când florile înfloresc

Și pomii înverzesc

Mielușeii zburdă pe câmpii

Iar clopotele plâng a jale

Și noi îți aprindem o lumânare,

Sufletul tău scump

DĂNUŢULE,

Părinte cu zâmbetul tău sfânt

Tu astăzi din ceruri ne privești,

Și pe toți vrei să ne miluiești

Cu sufletele zdrobite de durere,

Sunt alături de voi, Lia, Casian și Sara

Unchiul Nelu, Stela Manea de la Bratca.

 

* Mă despart două, trei clipe

De nepotul meu drag,

Care din cerurile sfinte,

 Se va ruga mereu

La bunul Dumnezeu

Că bun ai fost tu, Doamne

DĂNUŢULE,

Părinte scump și glasul tău,

Mi-a alinat a mea suferință

Când mi-a fost greu.

Mă rog lui Dumnezeu

Să ai parte de cântările tale sfinte

Lângă bunul Dumnezeu.

Dumnezeu să vă întărească

Dragii mei nepoți

Lia, Casian și Sara,

Bunica și străbunica voastră,

Florica Manea.

 

* Nu credeam niciodată

Că viața este atât de crudă,

,,Ca o frunză,  ca o rouă”,

Dar azi, când în sufletul nostru

Se așterne o umbră

Pentru multă vreme,

Când pe cel mai drag nouă

Îl conducem pe drumul sfânt,

De la altar la mormânt.

Verișorii Vlad și Rebecca sunt alături de voi, Lia, Casian și Sara în aceste clipe grele.

 

 

 

 

COMEMORĂRI

 

* Retrăim mereu aceleaşi clipe de durere şi întristare ca în urmă cu patru ani, când, pe 22 aprilie, ai plecat dintre noi, mult prea devreme, dragul nostru tată, socru şi bunic,

GHEORGHE IONAŞ,

din Uileacu de Beiuş.

Te-ai dus la soţia ta dragă,

ELISABETA IONAŞ,

care, în urmă cu opt ani, pe 23 aprilie, în zi de aleasă sărbătoare, s-a stins din viaţă după o lungă şi grea suferinţă. Bunul Dumnezeu să vă ierte şi să vă odihnească în pace. Mulţumim celor care le vor păstra o clipă de aducere aminte. Familia îndurerată.

 

 

* Au trecut 6 luni de durere şi lacrimi fără tine, draga noastră soţie, mamă şi bunică,

CONSTANTINA (TANŢA) LUPEA.

„Ai plecat în lumea celor drepţi

Lăsându-mă cu sufletul îndoliat

Singur între flacără şi frig,

În faţa nopţii întunecată

Degeaba peste lună am să te strig,

Ecoul vieţii nu se mai întoarce niciodată”.

Dumnezeu să te aibă în grijă şi pază. Parastasul duminică, 23 aprilie, ora 12.00, la Biserica Militară. Soţul Neculae, nepoţii Ioana, Mara cu soţul Sergiu şi fiul Valentin. (3257) 

 

* Trecerea timpului nu aduce uitarea. Amintiri dragi, multă durere în suflet şi un dor nestins este tot ce a rămas de când în urmă cu 10 ani, un suflet minunat, plin de dragoste şi bunătate s-a înălţat mult prea devreme la cer, mai aproape de Dumnezeu,

învăţător TEODOR PUSTA,

din Gepiu. Pace şi odihnă veşnică! Familia, pe veci nemângâiată. (3197)

 

* O clipă de aducere aminte şi lumânări aprinse pentru sufletele părinţilor, bunicilor şi străbunicilor noştri

IRINA EUGENIA

şi

IOAN OPREA,

din Băile Felix, trecuţi la cele veşnice în urmă cu un an, respectiv 2 ani. Fie-le ţărâna uşoară şi somnul liniştit. Parastasul de pomenire va avea loc duminică, 23 aprilie 2017, la Biserica Ortodoxă din Băile Felix, de lângă Poliţie. Familia îndurerată. (3214)

 

* Un gând de tristă aducere aminte, la împlinirea a 21 de ani de când nu mai este printre noi,

col. (r.) POMPEI ŢICUDEAN.

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică. Soţia Viorica. (3264)

 

* În urmă cu un an a trecut în veșnicie draga noastră soție, fiică și soră

EUGENIA (BUNDY) SUCALĂ.

Lacrimi, dor și durere simțim în suflete. Zâmbetul tău sincer nu-l vom uita niciodată. Parastasul de pomenire va avea loc duminică, 23 aprilie, la Biserica Mică din Salonta. Veșnică pomenire și odihnă bună, ție și tuturor celor plecați dintre noi. Cu durere în suflet, familia nemângâiată.

 

*  S-au scurs 25 ani de când iubitul nostru soţ, tată, bunic, cumnat, unchi, verişor, prieten, coleg, vecin,

GHEORGHE FIREZ,

a trecut la cele veşnice. Pomenirea are loc sâmbătă, 22 aprilie, la Biserica „Izvorul Tămăduirii” - spital, ora 9.00. Vei rămâne veşnic în inimile noastre. Olga Firez cu familia. (3267) 

 

* Lacrimi grele se revarsă

Din sufletele noastre îndurerate.

Grea e viaţa fără tine

De când mamă ai plecat.

Aprindem azi o lumânare

Şi ne rugăm plângând mereu

Să fii mamă bună în ceruri

La dreapta Lui Dumnezeu.

Au trecut şapte ani de când nu mai eşti cu noi, draga noastră soţie, mamă, soacră şi bunică

VALERIA MANCI.

Sufletul tău bun şi blând va rămâne viu în inimile noastre. Dumnezeu să te aşeze în loc luminat unde nu există durere şi nici întristare. Parastasul va avea loc sâmbătă, 22 aprilie 2017, la ora 9.00, la Mănăstirea din Episcopia. Familia îndurerată. (3273)