Ultimul meci al handbaliştilor de la CSM Oradea pe teren propriu în această ediţie a Diviziei A, Seria B, a coincis cu o victorie scontată, 31-29 cu HC Sibiu. Doar diferenţa a fost mai mică decât se anticipa, pe fondul unei relaxări a jucătrorilor antrenaţi de Sebastian Tudor.

 

Orădenii n-au forţat în faţa unui adversar din partea inferioară a ierarhiei, care s-a aflat în avantaj doar în primele zece minute. În minutul 12, gazdele au preluat pentru prima dată conducerea (5-4), avantajul minim păstrându-se până spre finalul reprizei, când s-au desprins la trei "lungimi" (18-15). Diferenţa maximă a fost de patru goluri (24-20 în minutul 40), iar  pe final sibienii au avut o revenire, egalând la 29-29, cu un minut înainte de final! În timpul rămas, jucătorii de la CSM au fost mai atenţi, marcând de două ori pentru un succes mai greu decât se anticipa (31-29).

Marcatorii formaţiei orădene au fost Alexandru Pop, cu 14 goluri, dintre care 5 din aruncări de la 7 metri. Cosmin Liberţ - 8 goluri, Radu Răzvan, Răzvan Niţu, Elvis Acsinia şi Petru Stroe, cu câte 2 goluri, precum şi Adrian Mihăilescu, autor al unui gol. Au mai jucat Sebastien Iozu şi Raul Chiş, iar în poartă, George Duma şi Dragoş Nedelcu.

De la sibieni principalii marcatori au fost Vlad Vaştag, cu 7 goluri, Theodor Mihai şi Radu David, cu câte 5 goluri.

"A fost un meci fără miză. Ne-am dorit, în primul, rând victoria, fiind ultimul meci din acest campionat în faţa propriilor suporteri. A fost o victorie clară, după cum s-a putut vedea că s-a desfăşurat meciul, am condus la 3-4 goluri, nu prea am fost conduşi. A fost practic un final de campionat în faţa propriilor suporteri, cu un rezultat pozitiv, ceea ce mă bucură, pentru că am dorit să le dedicăm victoria acestor suporteri, care au venit din ce în ce maiu mulţi la meciurile noastre şi vreau să le mulţumesc pe această cale", a declarat antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.

În celelalte partide din penultima etapă a Seriei B din Divizia A la handbal masculin s-au înregistrat rezultatele: CSU Politehnica Timişoara - CSU CNOT Braşov 31-42, Universitatea Craiova - HCM Sighişoara 39-25, CS Minaur Baia Mare - CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu 27-25 şi Universitatea Cluj - Academia Minaur Baia Mare 27-25.

În clasament, CSM Oradea se află pe locul II, cu 48 de puncte, fiind devansată de Miunaur Baia Mare, cu 58 de puncte, iar pe poziţia a treia se regăseşteUniversitatea Cluj, cu 40 de puncte.

CSM Oradea va încheia campionatul vineri, 26 mai, în deplasare, cu HCM Sighişoara.