Un meci fără istoric din prima etapă a Ligii a IV-a a devenit un caz în fotbalul bihorean. Partida CS Diosig Bihardioszeg - Locadin Ţeţchea, scor 10-2 pe teren  a fost omologată la sfârşitul săptămânii trecute cu 0-3 de Comisia de Disciplină din cadrul AJF Bihor pentru că a utilizat un jucător (Zadori Sebastian) în stare de suspendare.

"N-am ştiut că este suspendat"

 Zadori a fost eliminat în ultima rundă a campionatului trecut, pe când evolua la FC Hidişel, chiar în meciul cu CS Diosig! Cum echipa din Hidişel nu s-a mai prezentat la barajul de promovare în Liga a III-a şi nici nu s-a mai disputat Supercupa Bihorului, suspendarea de o etapă intră în vigoare în partida de debut din ediţia 2016-2017. Deşi sancţiunea a fost comunicată pe siteul AJF Bihor în ultimul buletin informativ al sezonului trecut din data de 14 iunie 2016, conducerea CS Diosig susţine că nu a ştiut acest lucru şi că ar fi trebuit recomunicată înaintea noii ediţii de campionat... "Simt că am fost nedreptăţiţi de decizia de a pierde cele trei puncte câştigate pe teren. În vară am transferat patru jucători de la FC Hidişel (E. Popa, Sfârlea, F. Lazăr şi Zadori), dar ultimul nu a adus carnetul de legitimare, spunând că se află la AJF Bihor. M-am deplasat acolo şi am nimerit într-o îmbulzeală mare, toată lumea fiind pe capul secretarului Petru Boros pentru legitimări şi alte formalităţi legate de începutul competiţiilor. Am cerut şi am primit carnetul lui Zadori de la dânsul fără să-mi spună că este în stare de suspendare şi că trebuie să achit amenda de 50 de lei. La câteva zile după meciul la care chiar Petru Boros a fost observator am fost sunat de dânsul să mă prezint la AJF spunându-mi că vom pierde jocul cu 3-0, un meci în care chiar nu aveam nevoie să ne folosim de serviciile jucătorului respectiv. M-am revoltat, dar nu am mai avut ce face. Normal era ca înaintea primei etape să mai fie prezentat buletinul informativ, mai ales în ceea ce priveşte eliminările ", a declarat într-o conferinţă de presă Constantin Sabău, preşedintele CS Diosig.

 Oficialul susţine că şi forul fotbalistic judeţean are o vină în această situaţie. "Nu vreau să-l învinuiesc sau să minimalizez munca lui Petru Boros, care lucrează mult la AJF Bihor, dar nu trebuia să-mi dea carnetul jucătorului dacă era suspendat sau fără să-mi spună să-l aduc înapoi. Cred că 75% e vinovat AJF-ul şi 25% noi, dar şi dacă vina ar fi împărţită nu e normal că numai noi să suportăm consecinţele. Suntem un club susţinut de Primărie şi Consiliul Local şi nu ne convine să fim puşi în asemenea situaţii declicate", a spus Constantin Sabău, adăugând că va face contestaţie chiar dacă "sunt convins că nu vom obţine nimic, dar măcar să recunoască faptul că şi ei pot greşi".

"Greşeala aparţine clubului"

În replică, preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, susţine că responsabilitatea în privinţa modului în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane aparţine cluburilor. "AJF Bihor nu are de ce să plătească pentru greşeala care aparţine clubului. Un conducător care se ocupă de transferuri trebuie să ştie că atunci când se aduc jucători de la alte echipe trebuie să ceară evidenţa cartonaşelor şi tot ceea ce este legat de jucătorul respectiv. În cazul de faţă, AJF Bihor a prezentat în buletinul oficial de la finalul campionatului sancţiunile după ultimul meci de campionat. Ca să nu mai spunem că eliminarea jucătorului Zadori s-a produs chiar într-un meci disputat cu CS Diosig, dar văd că s-a uitat acest lucru.  Regulamentul e clar şi un jucător aflat în stare de suspendare nu avea drept de joc", a comentat Valer Vancea.