Stadion: Comunal din Livada

Spectatori: peste 500

Marcatori: Blaga 50, Petriș 90+4

Cartonașe galbene: Beudean, Maxim, Bot, Varodi, Drăgan, Gh. Rus, Jurcuț / B. Dumuța, Mune (2), Filip, V. Ienciu

Cartonaș roșu: Mune 88, cumul de galbene

Livada: Câmpan - Creț, Beudean, Drăgan, Jurcuț, Maxim, Gh. Rus, Sabău, Pelei, Bot, Varodi.

Antrenor: Adrian Tătar.

Gurani: Bărăian - V. Ienciu, Hulber, B. Dumuța, Sime, Filip, Junc, Mune, Raț (89 Hărdălău), Petran (88 D. Dumuța), Blaga (58 Petriș).

Antrenor: Dorin Boca.

Arbitri: Marius Omuț - la centru, Iulius Timar și Ciprian Fiter, asistenți, Ciprian Danșa al 4-lea oficial.

Observaor AJF: Ștefan Gallovits.

Derby-ul ultimei etape, dar și al campionatului s-a disputat la Livada între ocupanta primei poziții, Unirea Livada, care a condus mult timp „caravana” Seriei a II-a, din Liga V-a, şi cea de pe locul al doilea, Padișul Gurani. Chiar dacă nu au fost niciodată pe primul loc, decât după această întâlnire, iată că trupa din Gurani a „suflat” promovarea celor din Livada, chiar pe terenul lor.

Așa cum a fost și disputa din campionat, una plină de suspans, așa au stat lucrurile și în întâlnirea decisivă, deoarece acest meci s-a disputat pe durata a două zile, pentru că partida de duminică a fost întreruptă în minutul 76, din cauza unor fenomene meteo imprevizibile (tunete și fulgere, urmate de o ploaie torențială) care s-au abătut asupra zonei. O decizie justă a brigăzii de arbitri, care a condus impecabil acest meci, deoarece factorul uman trebuia pus în prim plan, ținând cont că doi spectatori au fost loviți de fulger în timp ce asistau la meci. Partida, jucată cu promvarea pe „masă”, a fost una deosebit de spectaculoasă, dar și „lungă”, ambele echipe dorindu-și cu ardoare punctele puse în joc, în care gazdele aveau și varianta unui egal pentru a promova, în timp ce oaspeții aveau doar varianta victoriei. După ce Maxim (2) a testat vigilența lui Bărăian, trupa din Gurani a pus stăpânire pe joc, dovedind a fi o garnitură mult mai experimentată, cu jucători dispuși la efort, dar mai ales lucizi în fazele cheie ale disputei. O adevărată „locomotivă”, prin prestația de pe gazon, s-a dovedit a fi inepuizabilul Lucian Junc, cel mai bun jucător de pe teren, care a tras pur și simplu „garnitura” după el, în fața unor adversari care nu au reușit pe toată durata meciului să-i găsească „antidotul”. Petran (19) nu a avut șansă în fața lui Câmpan, pentru ca Raț (27), bine servit de Junc, să trimită mingea spre poartă goală, însă Petran a deviat traiectoria acesteia, iar golul a fost anulat pentru off-side. Blaga (38) a trimis o lovitură de cap milimetric peste bară, iar Raț (43) nu a prins cadrul porții într-o repriză care a fost la discreția vizitatorilor. După o cursă senzațională, Junc (48) a fost stopat de reflexul eficient al lui Câmpan care a amânat deschiderea scorului. Mult contestat în prima repriză chiar de galeria proprie (!?) Alin Blaga (50) a „plutit” mult peste apărarea adversă, iar balonul a scuturat vinclul porții (0-1). Gazdele au „răspuns” foarte repede, însă Bărăian a respins miraculos lovitura de pedeapsă executată de Jurcuț (55), iar Creț (66) a trimis peste bară, irosind șansa egalării. Petriș (71) putea încheia „conturile” partidei, însă bara transversală nu a fost „de acord”, cum nu a fost nici natura câteva minute mai târziu, când centralul partidei, Marius Omuț, a trebuit să întrerupă meciul, iar după o oră, să-l reprogrameze pentru luni, la ora 18.00.

I-au mai „învins” odată

Cele 14 minute de joc, plus prelungirile, s-au disputat în fața unui public mai rarefiat (peste 150  de spectatori), care însă a „trăit” la intensitate maximă o dispută deosebit de aspră și chiar dură pe alocuri, unde, însă, „fluierul” lui Marius Omuț a fost pe fază „tăind” din start orice metodă de intimidare a adversarului. Primele șase minute au fost fragmentate atât din cauza faulturilor repetate ale gazdelor, cât și a mingilor trimise de oaspeți cât mai departe de suprafața de „luptă”, însă trupa din Gurani s-a dovedit a fi din nou mai lucidă. Soarta partidei putea fi decisă în doar câteva minute, însă Junc (82) a fost stopat de parada excelentă a „tânărului” Câmpan, pentru ca Petran (83, 84) și Raț (85) să nu prindă cadrul porții. Varodi (86) a trimis pe lângă bară din lovitură liberă, pentru ca inspiratul Aurel Petriș (90+4) să aibă o execuție în diagonală, fixând scorul partidei (0-2), dar și declanșând euforia atât în teren, cât și în galeria celor din Gurani. Iată, câștigătoarea Seriei a II-a, AS Padișul Bihorul Gurani, a reușit să „convingă” prin cele „două victorii” realizate în două zile, că merită titlul de campioană, iar demonstrația din teren îi „certifică” neta superioritate în fața celorlalte competitoare, implicit a celei care a condus în permanență în clasament, fiind detronată chiar pe teren propriu.