Interpreta de muzică populară Paula Lezeu împlinește, astăzi, 21 de ani. Paula își va petrece ziua de naștere acasă, la Oradea, alături de familie și prieteni.

 

Paula s-a născut în satul Remetea, îndrăgind încă de mică cântecul popular, mai ales că în familia ei muzica populară se ascultă foarte des. Tânăra artistă este studentă în anul II la Facultatea de Arte din Oradea, Specializarea Pedagogie Muzicală, precum și anul I la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

A debutat la vârsta de 10 ani, într-un spectacol organizat la Beiuş, de 8 Martie, închinat Zilei Internaţionale a Femeii. A urmat, apoi, cursurile Şcolii de Arte „Francisc Hubic” Oradea, la clasa Canto popular a profesorului Florin Mariş-Hinsu. De asemenea, a urmat cursuri de pian şi canto popular cu profesorul Remus Lazea.

De opt ani, Paula este membră a Ansamblului folcloric „Auşana”, condus de Silviu Botiş, dar a obținut rezultate frumoase și în calitate de colaboratoare a Ansamblului „Doina Şteiului”. Totodată, a participat la sute de spectacole, atât în județ, cât și în țară și străinătate, precum și la numeroase festivaluri-concurs, obținând rezultate de excepție. Alături de îndrăgitul interpret Puiu Codreanu, tânăra artistă a scos primul ei album, intitulat „Toate clipele cu tine”, care conține 16 piese specifice zonei Bihorului și Banatului. CD-ul se găsește pe piață de câteva luni.

Pentru Paula, Ansamblul Aușana este a doua familie, unde s-a consacrat ca solistă de muzică populară. „Paula a avut, încă de la început, susținerea mea. Prin talent şi vocea ei deosebită, a reuşit să ajungă la sufletele iubitorilor de folclor, bucurându-se de succes la fiecare apariţie pe scenă”, ne-a declarat Silviu Botiş, care a ţinut să-i ureze „La mulţi ani” atât în nume personal, cât şi din partea colegilor de la Ansamblul Auşana.

Prin intermediul ziarului Crișana, Paula a ţinut să mulţumească tuturor celor care au sprijinit-o şi o sprijină în carierea sa artistică, în mod special părinţilor care i-au fost mereu alături.