Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual în data de 22 martie. În acest an, sloganul stabilit de către United Nations Water este De ce apa uzată?”, cu scopul de a aduce în atenţia opiniei publice problemele legate de protejarea cantitativă şi calitativă a apelor, refolosirea apelor uzate, valorificarea şi protejarea surselor de apă.

 

La iniţiativa Companiei de Apă Oradea, în 21 martie a.c., s-a organizat sărbătorirea acestui eveniment în localităţile Tinca şi Beiuş (cuprinse în Aria de Operare a Companiei), în colaborare cu primăriile din aceste unităţi administrativ-teritoriale. Au participat aproximativ 120 de copii de clasa a IV-a de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca şi de la Liceul Pedagogic N. Bolcaş, respectiv Şcoala Gimnazială N. Popoviciu din Beiuş.

„Copiilor li s-a transmis mesajul campaniei sub care se desfăşoară Ziua Mondială a Apei în acest an şi le-a fost prezentată funcţionarea unei staţii de epurare în care are loc tratarea apelor uzate colectate de la consumatori. De asemenea, au fost prezentate experimente specifice laboratoarelor de ape uzate, cum este cel de la Staţia de Epurare Oradea. Apoi, angajaţii Companiei au distribuit pe grupe de copii materiale de construcţie pentru ca aceştia să confecţioneze macheta unei staţii de epurare, aşa cum şi-o imaginează ei. Aceste machete, odată finalizate, vor fi expuse la sediile CAO din Beiuş şi Tinca, precum şi la şcolile participante”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Compania de Apă.

La sfârşitul acţiunii, angajaţii Companiei au distribuit copiilor pachete cu dulciuri, medalii, diplome de participare, pixuri personalizate cu sigla CAO.

A fost o zi de sărbătoare care a adus pe feţele copiilor bucurie şi le-a stârnit  dorinţa de a vizita staţiile de epurare care vor fi puse în funcţiune la Tinca, în luna mai, şi Beiuş, în lunile septembrie – octombrie.