Un poliţist rutier din Oradea, Bogdan Mutu, a devenit vedetă pe internet după ce a ajutat o raţă şi bobocii ei să treacă strada. Pentru ca păsările să fie în siguranţă, agentul a oprit pentru câteva minute circulaţia. Şoferii au dat dovadă de înţelegere faţă de neobişnuiţii participanţi la trafic şi au aşteptat, liniştiţi, ca răţuştele să traverseze.

 

În una dintre cele mai aglomerate zone din Oradea, circulaţia a fost oprită ieri dimineaţa, chiar la o oră de vârf. Poliţistul rutier a luat această decizie pentru a permite unei familii de raţe să traverseze strada înspre albia Crişului Repede. Un orădean a surprins în trafic imaginile şi le-a postat pe reţelele de socializare. În sensul giratoriu din apropierea Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” poliţistul de la rutieră care dirija traficul, a oprit coloana de maşini pentru a permite unei familii de raţe să traverseze şoseaua. Raţa şi bobocii au venit de pe spaţiul verde şi s-au îndreptat spre apele Crişului Repede. Filmarea postată de orădeanul Marian Bruma pe grupul „Oradea suntem noi” arată cum poliţistul ajută bobocii să nu se piardă de mama lor. Ba mai mult, când câțiva dintre aceștia nu reuşesc să treacă de bordură, îi ajută, împreună cu un trecător, să urce pe trotuarul dinspre ColegiulGojdu. Familia de raţe a fost îndrumată, în siguranţă, spre Criş. Gestul poliţistului a stârnit comentarii pozitive pe grup, internauţii lăudându-l pentru iniţiativă. Şi Poliţia Română a reacţionat, ieri, numindu-l pe agentul orădean „Poliţistul zilei”.

„Poliţistul zilei este colegul nostru, agent șef adjunct de poliție Bogdan Mutu, care, în această dimineață, a ajutat o familie de rățuște să traveseze strada, în siguranță. Acesta are 32 de ani și lucrează la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Oradea. Polițistul și-a început activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în anul 2007, din anul 2010 fiind polițist rutier”, este mesajul postat pe pagina de facebook a Poliţiei Române.