Ziua Copilului se sărbătorește anul acesta în Cetatea Oradea, cei mici având la dispoziţie patru zile de veselie, în perioada 1 - 4 iunie, când sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la Kids Fest Oradea, un eveniment organizat în premieră.

 

Programul primei ediţii a evenimentului Kids Fest Oradea a fost prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută de directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Mihai Jurca, împreună cu directorul Muzeului Cetății și Orașului Oradea, Angela Lupșea. „Oradea devine încet-încet o locație de city-break. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, am pregătit la Cetatea Oradea un eveniment inedit și în premieră, care se va întinde pe parcursul a patru zile, 1 - 4 iunie, și care se numește Kids Fest Oradea. Evenimentul are pregătite multe surprize, atât pentru copii, cât și pentru adulții care îi însoțesc. Curtea interioară a cetății va fi folosită pentru spectacole și tot aici se va amenaja un spațiu de joacă special, la fel ca şi cel organizat în cadrul Târgului de Paști în Piața Unirii. În zona Palatului Princiar vom avea parte de mâncăruri și dulciuri pentru copii, iar pe zona verde vom amenaja spații de relaxare”, a spus directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Mihai Jurca. Cetatea Oradea va fi punctul de atracție al orașului atât prin amenajarea veselă și colorată, cât și prin multitudinea de spectacole și jocuri dedicate întregii familii.

 

Zece ateliere de creație

Zece ateliere de creație zilnice vor dezvolta imaginația celor mici pe parcursul celor patru zile ale festivalului: Atelier Casa Meșteșugărească Oradea, Atelierul Olarului, Atelier Micul Patiser, Atelier de Luterie, Atelierul de florărit etc. În data de 1 iunie, copiii vor putea lua parte și la un Atelier de creație pe teme de Astronomie, puse la dispoziţie de Asociația Astro Club Meridian Zero (orele 16:00-19:00). Tot pe data de 1 iunie, Asociația Noua Acropolă va pune la dispoziția celor mici un Atelier de experimente științifice și Ateliere creative de oregami și pictură (intrare liberă). „Cetatea are nevoie și de astfel de evenimente dedicate copiilor. De menționat că sarcinile și echipele de lucru sunt foarte bine stabilite și pregătite. Având în vedere spațiul mare și noutatea evenimentelor care se vor desfășura în cadrul Kids Fest Oradea, care sunt sigură că îi va captiva și pe părinți, nu numai pe copii, îi rugăm pe însoțitorii celor mici să îi supravegheze corespunzător, pentru a preîntâmpina evenimente nedorite. Dacă vizitatorii vor dori să ceară informații, angajații cetății vor fi ușor de identificat, aceștia fiind îmbăcați în tricou alb și ecuson corespunzător. Totodată, amintim vizitatorilor că pe data de 1 iunie intrarea la Muzeul Cetății va fi gratuită”, a precizat directorul Muzeului Cetății și Orașului Oradea, Angela Lupșea.

 

Păpuși uriașe, bufoni și copaci vorbitori

Zilnic vizitatorii vor avea parte de spectacole de teatru, un parc de jucării tradiționale sau un labirint unde să-și dezvolte abilitățile și perspicacitatea. În premieră pentru Oradea, echipa Faimos Art din Cluj va fi prezentă zilnic în cadrul evenimentului cu Bufoni Regali, care vor distra copiii prin jocurile lor, Păpuși Uriașe care vor uimi prin dimensiune, marea surpriză fiind Copacii vorbitori pe catalige. Spectacolele de teatru vor aduce bucurie zilnic în sufletele celor mici, care vor avea parte de: spectacol de teatru pentru păpuși „Scufița Roșie” - Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria; piesa de teatru „Visul unei nopți de vară”, trupa Teatrului pentru Copii Oradea; spectacol de păpuși „Cufărul Fermecat” - Compania Teatrului pe Roți Arad; piesa de teatru „Visul Magic” - trupa Comoara cu Poveşti Oradea (oferit în colaborare cu Rotary Club Oradea 1113); Toppollina și Hapciu și „O lume Magică” cu magicienii Eduard și Bianca. În închiderea evenimentului, pe data de 4 iunie, în parteneriat cu Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia, copiii se vor putea bucura de Parada Personajelor de Poveste, care va marca deschiderea festivalului cu același nume, iar de la ora 18:00, pe scena evenimentului va avea loc un spectacol cu baloane uriașe de săpun: Plouă cu Baloane - Dr. Bubble și Milkhake - semifinaliştii din cadrul emisiunii TV „Românii au Talent”. Kids Fest Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în Cetatea Oradea, pe perioada 1- 4 iunie 2017, între orele 10.00 - 20.00.