„Luna Plantării Arborilor”, acţiune derulată de Romsilva, a debutat în data de 15 martie, urmând să se încheie în 15 aprilie. Până acum, cele mai multe acţiuni de împădurire au avut loc vineri, 17 martie.

Profesori şi elevi de la Școala Internațională Agora și de la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre”, în colaborare cu Direcţia Silvică Bihor, au participat vineri, 17 martie, la o acțiune de plantat în șantierul de împădurire situat în raza Ocolului Silvic Oradea şi care are o suprafață totală de 1,8 ha. Au participat 20 de copii (clasele V - VIII), de la Școala Internațională Agora, însoțiți de două cadre didactice, fiind urmați de 50 elevi din ciclul gimnazial de la Școala „Szacsvay Imre”, însoțiți de profesoarele Anca Mihalache și Eliza Tăut. Cu această ocazie, s-au plantat câteva sute de puieți din speciile gorun, stejar pedunculat și cireș. Tot în data de 17 martie 2017, dar în raza Ocolului Silvic Remeți, pe o parcelă în suprafață de 0,35 ha, 20 de reprezentanți ai SRI Bihor au plantat cca 1.500 puieți forestieri din speciile brad, fag și paltin de munte.

„Următoarea întâlnire într-un șantier de împădurire cu iubitorii de natură va avea loc vineri, 24 martie, când în aceeași locație sunt așteptați elevii de la școlile „Oltea Doamna” și Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, ambele din Oradea. În aceeași data și în aceeași locație va avea loc și o acțiune de voluntariat organizată în parteneriat cu Celestica Oradea”, se menţionează într-un comunicat de presă al Direcţiei Silvice Bihor.

Romsilva precizează că şi alţi doritori - școli, grupuri de persoane etc. - se pot adresa Direcției Silvice, iar „în măsura în care dispunem de suprafețe apte pentru împădurire și timpul ne mai permite vor fi serviți cu mare plăcere. Trebuie menționat că vremea este totuși destul de avansată, fapt ce face tot mai dificil de a organiza după aceste date alte asemenea acțiuni în zonele de câmpie”. De partea tehnică a acestor activități se ocupă ing. Mircea Faur din centrala Direcției Silvice Bihor, ajutat fiind de personalul de teren din cadrul Ocolului Silvic Oradea.