Primăria Oradea a finalizat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri, proiectul urmând să fie supus aprobării consilierilor locali în şedinţa ordinară din data de 30 martie.

Municipalitatea orădeană a anunţat că indicatorii tehnico-economici pentru proiectul privind amenajarea străzii Vasile Alecsandri în pietonală vor fi supuşi aprobării Consiliului Local, în şedinţa din această lună. Potrivit proiectului, strada Vasile Alecsandri „va fi transformată în stradă pietonală, cu acces pentru aprovizionare într-un anumit interval orar, care va fi stabilit de Primăria Oradea la finalul lucrărilor”. Suprafața care umează să fie amenajată este de 4.232,74 mp, urmând să fie realizată atât canalizarea pluvială, cât și rețeaua de iluminat public. De asemenea, proiectul prevede plantarea a 12 arbuşti. Durata de execuție este de 10 luni, valoarea totală estimată a lucrărilor fiind de 5,3 milioane lei (1,17 milioane euro), cu TVA inclus. Primăria Oradea a menţionat că finanţarea va fi asigurată de la bugetul local, urmând ca, ulterior, proiectul să fie cuprins pe lista proiectelor cu finanțare europeană.

„După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom demara procedura de licitație în vederea începerii lucrărilor în cel mai scurt timp. Ne dorim ca, până la finele anului, strada Alecsandri să fie amenajată și să continue astfel zona pietonală din Piața Unirii. Ne dorim ca în viitor să legăm zona centrală de Cetatea Oradea, în așa fel încât turiștii care vizitează orașul nostru să ajungă mai ușor la principalele puncte de atracție”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.