Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a organizat joi, 23 februarie, la sediul instituţiei, o întâlnire, a şasea dintr-un lung şir de activităţi din cadrul programului „Şcoala Părinţilor”. La eveniment a fost invitat dr. Alexandru Tiba, psiholog clinician principal în psihologie clinică supervizor, furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P, şi 40 de părinţi ai căror copii frecventează creşele orădene.

         

În deschidere, directorul ASCO, Arina Moş, a mulţumit părinţilor pentru interesul manifestat pentru acest program şi, nu în ultimul rând, dr. Alexandru Tiba, pentru sprijinul acordat cu acest minunat program.

În cadrul programului „Şcoala Părinţilor”, părinţii care au copii înscrişi la creşă află ce pot face ca să răspundă cel mai bine provocărilor din partea celor mici.

Obiectivul principal al acestui program este prezentarea principiilor cheie care să-i ajute pe părinţi să înteleagă mai bine nevoile copiilor şi să dezvolte o relaţie de ataşament sigur cu copiii lor, relaţie care stă la baza dezvoltării la copii a empatiei, stimei de sine, a abilităţii de gestionare a emoțiilor, a bunătăţii şi blândeţii.

Tema celei de-a şasea întâlniri a fost „Disciplinarea prin iubire - Metode pozitive de disciplinare şi crearea relaţiei pozitive cu copiii”. Temele abordate în cadrul seminarului au fost programul de parenting pozitiv şi componentele acestuia, disciplinarea prin iubire şi provenienţa problemelor cu iubirea. 

Părinţii au aflat cum trebuie să gestioneze crizele de furie, lovitul şi neascultarea, prin promovarea unor relaţii positive, prin afecţiune, perioade scurte de interacţiune de calitate, încurajarea comportamentelor dezirabile prin laudă şi atenţie pozitivă.

„Ce e iubirea?”, „Ne iubim copiii?”, Ce înseamnă iubirea pentru copil?” şi cum manifestăm iubirea faţă de copii au fost doar câteva dintre întrebările la care părinţii au găsit răspuns.

Iubirea nu este ceea ce simţim noi pentru copii, ci ceea ce oferim pentru ei, pentru a se simţi iubiţi.