În urma succesului de anul trecut, Street Food Festival revine, pentru a doua oară, în orașul de pe Crișul Repede. Astfel, din 18 mai, timp de patru zile, vor sta la dispoziția publicului orădean 45 de expozanți care vor oferi tuturor celor care iubesc culisele mâncării o experiență cu adevărat gustoasă și în același timp educativă. 

 

Primăria Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, a organizat, ieri, o conferință de presă, pentru evenimentul Street Food Festival - Oradea. Detalii despre eveniment au oferit, cu această ocazie, viceprimarul Florin Birta, Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival, Călin Câmpean, Comercial Manager Street Food Festival și Romeo Ionescu, manager al Hotelului Ramada și reprezentant al primului food truck orădean, „Eat it Food Truck”.

„Anul trecut am fost primiți cu mare căldură, de aceea am hotărât să începem turneul culinar Street Food Festival la Oradea”, a spus Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival, ieri, în cadrul conferinței de presă.

La rândul său, viceprimarul Florin Birta le-a mulțumit organizatorilor că au ales să înceapă la Oradea turneul culinar Street Food Festival. El a menționat că, față de anul trecut, evenimentul a crescut cu peste 50%, astfel că dacă în toamnă au fost 28 de expozanți, anul acesta vor fi 45, dintre care nouă sunt din Oradea.

„Asta reprezintă mult pentru noi, și înseamnă că acest segment va crește din ce în ce mai mult în orașul nostru. Ca o premieră pentru acest festival, vă anunțăm că mâine (n.r. - astăzi, 17 mai), de la ora 15.00, va avea loc a caravană a food-truck-urilor, pe relația Nufărului – până în Piața Unirii, în cadrul căreia va fi o prezentare prin oraș a acestui festival”, a mai spus Florin Birta. El a menționat că pe toată perioada desfășurării evenimentului circulația auto în Piața Unirii va fi închisă. Concret, începând de astăzi, 17 mai, de la ora 8.30, şi până luni, 22 mai, la ora 12.00, va fi sistată circulaţia auto pe tronsonul delimitat de străzile Primăriei şi Iuliu Maniu din piaţa centrală a oraşului, iar autobuzele de pe liniile 12 şi 14 vor circula pe trasee deviate.

 

Show culinar live, cu Chef Foa

Street Food Festival îl va readuce la Oradea și pe ingeniosul bucătar Chef Foa, devenit și ambasadorul festivalului. Acesta va oferi un show culinar live și va pregăti alături de echipa de la Stradale și Flavours rețete pline de savoare. Alături de ei, vor fi la cuptoare și grătare și chefi bucătari de la Cimbru, Camionetta, Elemozsia, Kaufland Bus și mulți alții. De asemenea, cum mâncarea bună trebuie așezată lângă o băutură răcoritoare, gurmanzii vor putea degusta și soiuri alese de vin.

Tot cu ocazia festivalului, Piața Unirii va găzdui și o scenă pe care vor urca artiști internaționali. În plus, în toate cele patru zile de festival, va exista o zonă destinată celor mici, unde vor avea loc ateliere de creație și alte activități special gândite de organizatori astfel încât experiența festivalului să fie pe placul tuturor.

„Street Food Festival va aduce la Oradea cea mai delicioasă mâncare, numai bună de a fi servită pe stradă. Ca și noutăți în acest an vom avea specialități din Italia, atât paste italienești cât și paste tradiționale românești cu mac și nucă, pizza napoletană, vafe, gofri, sau fresh cu sucuri naturale sau smothie, iar de la producătorii românești vor putea fi cumpărate brânzeturi etc. Totodată, pe lângă mâncare, orădenii se vor putea bucura de spectacolele organizate în fiecare seară în Piața Unirii”, a spus Călin Câmpean, Comercial Manager Street Food Festival.

După Oradea, evenimentul va ajunge în alte opt orașe din țară: Iași, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Alba-Iulia, Timișoara și Bacău.

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not & Flavours, cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea).