Asociația Internațională Euro Foto Art”, în parteneriat cu Clubul Fotografic Nufărul” din Oradea a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei Euro Foto Art”din vor fi instalate fotografiile artistului fotograf Kovács László din Sfântu Gheorghe.

 

Expoziţia „Albastrul iobagilor” (Jobbágykék) va prezenta publicului 105 fotografii alb-negru și color. Artistul fotograf Kovács László este absolvent al Colegiului de presă, fotoreporteri și operatorie „Ady Endre” şi lucrează ca grafician și fotoreporter. În anul 2001 a fondat împreună Grupul de creație „KépVidék” cu intenția de a fotografia satele județului Covasna. În anul 2002 a fost ales ca vicepreședinte al Asociației Artiștilor Fotografi Gyula Ferenc, iar în perioada 2007 - 2017 a fost vicepreședinte al Asociației Regionale „Camera Club Siculorum”. În perioada 2011 - 2016 a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari pentru România. Din lucrările sale au fost organizate peste 15 expoziții personale în orașele: Sfântu Gheorghe, Esztergom și Esztergom-Kertváros (HU), Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Baia Mare, Sighișoara, Oradea, Stuttgart (D), Budapesta (HU). „Îmi place să creez și să fotografiez. Aceste două lucruri mă deconecteză, mă încarcă și mă odihnesc. Expun la orice, dar în mod special îmi plac mai mult fețele unor bătrâni. Sunt convins că adevăratele valori se află la țară, unde trăiesc în general bătrânii simpli. La sfârșit de săptămână mă duc la țară cu aparatul de fotografiat de gât, unde mă plimb, întru în diferite curți, în case, discut cu oamenii pe care în paralel îi fotografiez. Din sinceritatea sufletească, simplitatea, cinstea  acestora mă pot reîncărca”, afirmă artistul.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 3 iunie, la ora 11.00. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiștii Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția va fi vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth.

Noua expoziție” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 iunie, zilnic, între orele 08.00 - 19.00. Accesul publicului este gratuit.