Timp de două ore, în sala festivă a Liceului de Arte din Oradea, a fost organizat, ieri, un târg de Paște, în scop caritabil, care a reunit lucrări realizate de elevi din mai multe clase ale școlii. Evenimentul a făcut parte din proiectul educațional interjudețean „Petale-n vânt”, inițiat de Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău.

 

„Fii bun de câte ori se poate. Și întotdeauna se poate!”, spunea Dalai Lama. Pornind de la aceste vorbe pline de înțelepciune, ieri, în sala festivă a Liceului de Arte din Oradea, a avut loc o expoziție cu scop caritabil, în cadrul proiectului „Petale-n vânt”. Cu acest prilej, au putut fi admirate sau achiziționate felicitări cu tematică pascală, decorațiuni, dar și ouă pictate manual de către elevii din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, de la secțiile română și maghiară.

„Petale-n vânt” este un proiect caritabil, care urmăreşte să aducă la cunoştinţa preşcolarilor şi şcolarilor ce presupune ideea de a face o faptă bună. Activitatea principală rămâne confecţionarea de produse ce urmează a fi vândute cu diferite ocazii, banii strânşi urmând să ajungă la centrul social sau cazul social selectat.

„Ne bucurăm că am putut să participăm și noi la proiectul Petale-n vânt, inițiat de Zalău. Elevii noștri au colaborat, cu mare bucurie și entuziasm, la această activitate, realizând diferite lucrări cu tematică pascală. Pentru că este o expoziție cu scop caritabil, banii strânși vor fi folosiți pentru elevii care au probleme de sănătate sau probleme financiare”, ne-a declarat prof. Tapaszi Andrea, coordonatoare a proiectului „Petale-n vânt” la nivelul Liceului de Arte, instituție care mai este reprezentată în proiect de către profesorii: Mihaela Bondar, director; Cornelia Tuduc; Nada Panait și Liana Dat.

Tot în cadrul proiectului „Petale-n vânt”, la începutul lunii martie, tot în sala festivă a Liceului de Arte, a fost organizat în scop caritabil un Târg de Mărțișor, prilej cu care au putut fi admirate sau achiziționate felicitări, medalioane, lucrări handmade, brățări, pictură pe sticlă etc., realizate în atelierele de specialitate ale școlii.