Ieri, elevi de la mai multe licee din Oradea au participat la o amplă acțiune stradală, în cadrul căreia tinerii au distribuit fluturași cu mesaje de susținere a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt baza unei societăți solide și sănătoase. Evenimentul a avut loc în preambulul Marșului pentru Viață și a fost organizat de Uniunea Femeilor Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Poliția Locală Oradea.

 

Acțiunea s-a desfășurat ieri, între orele 11.30 și 13.00, în diferite puncte ale orașului, cu participarea elevilor de la șapte licee din Oradea: Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teologic Penticostal „Betel”, Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul „Don Orione” și Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo”.

„Toate cele șapte licee teologice sunt promotoarele evenimentului Marșul pentru Viață, fiind colaboratoare în acest proiect, care are loc în 25 martie, la Oradea. Scopul acțiunii stradale este acela de sensibilizare a trecătorilor cu privire la importanța promovării familiei tradiționale și ale valorilor acesteia, care sunt baza unei societăți solide și sănătoase”, ne-a declarat ing. Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și organizator al evenimentului din partea Uniunii Femeilor Bihor.

Din partea ISJ Bihor, organizatorul acțiunii stradale a fost inspectorul de specialitate, părintele profesor Florin Negruţiu.  

Între tinerii participanți la eveniment s-au numărat elevii Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea. Însoțiți de sora Ligia Man și de părintele Cristian Tisăliță, ei au distribuit fluturași, în Piața Unirii, cu mesaje de susținere a familiei întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. 

„Consider că această acțiune este un eveniment binevenit, deoarece are ca scop promovarea valorilor tradiționale ale familiei”, ne-a declarat eleva Antonia Neaga, din clasa a XII-a. Anul trecut, tânăra a obținut locul II la faza națională a Olimpiadei de Religie Greco-Catolică.

„Particip la această acțiune stradală în semn de respect pentru familia tradițională și, așa cum spune mesajul pe care îl distribuim prin acești fluturași, „susțin familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, ne-a declarat și elevul Daniel Egerași, din clasa a XII-a.

Astăzi, 25 martie, de Sărbătoarea Bunei Vestiri, Coaliția pentru Familie, susținută de toate cultele creștine din România, organizează, de la ora 16.00, o Adunare publică, în Piața Unirii din Oradea, pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituția României, în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor.” Adunarea publică va fi urmată de Marșul pentru Viață pe traseul: Piața unirii - Catedrala Ortodoxă Învierea  Domnului (unde va fi o oprire de 15 minute) - Centrul Civic - Calea Clujului - Maternitate.