Zilele trecute, la Şcoala gimnazială nr. 2 din localitatea Zece Hotare, au avut loc mai multe activităţi ale cercului micilor observatori ai naturii, în cadrul proiectului Descoperă Pădurea Craiului de lângă tine!, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

 

Asociația Ecotop Oradea, împreună cu Liceul Tehnologic nr. 1 Şuncuiuş, în subordinea căruia se află Şcoala gimnazială nr. 2 din localitatea Zece Hotare, au organizat, joi, 18 august, mai multe activități și jocuri educative, la care au participat elevi de gimnaziu ai școlii. Manifestările au avut loc în cadrul proiectului „Descoperă Pădurea Craiului de lângă tine!”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

„Împreună cu profesorul Nicolae Teușdea, am organizat mai multe activități, la care au participat opt copii din clasele de gimnaziu. Am dorit să vedem ce e mai important pentru ei: o pasăre, un animal, o plantă, dar și ce anume trebuie protejat și cum se face acest lucru. De asemenea, am făcut măsurători la diametrul arborilor și am organizat jocuri educative”, ne-a declarat George Togor, președintele Ecotop Oradea. Potrivit acestuia, cercul micilor observatori ai naturii funcționează pe lângă Școala gimnazială din Zece Hotare și este dotat cu toată aparatura necesară.

Proiectul „Descoperă Pădurea Craiului de lângă tine!” are ca scop valorizarea capitalului natural al zonei Tomnatec - Zece Hotare din cadrul sitului natural „Defileul Crișului Repede - Pădurea Craiului” prin crearea unei infrastructuri educaționale alternative, realizarea și distribuirea unor materiale de promovare și organizarea unor activități educative pentru copiii și tinerii din comunitățile locale.

Focusat pe două direcții care se întrepătrund și se condiționează reciproc, educație și turism, proiectul este important pentru că vine în sprijinul eforturilor comune de promovare a Munților Pădurea Craiului ca destinație de ecoturism.