Delegația Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” a participat la o întâlnire de proiect la Aveiro, Portugalia. Aici elevii și profesorii au asistat la un workshop centrat pe dezvoltarea competențelor pentru a atinge succesul în sfera vieții universitare și pe piața muncii.

 

Lăzăriștii Anamaria Solonie și Raul Hosu, însoțiți de profesorii Carmen Chira, Rodica Juncu și Viorel Muscaș, au participat la activitatea de învățare organizată de școala din Gafanha da Nazaré (Portugalia) alături de colegi din Cipru, Franța, Italia și Turcia. Workshop-urile centrate pe competențele necesare pentru atingerea succesului în sfera vieții universitare și pe piața muncii, susținute de două cadre didactice, scoțianul Tim Oswald și irlandezul Niall Power, amândoi profesori la Universitatea din Aveiro s-au bucurat de succes în rândul participanților.

Elevii portughezi și-au asumat rolul de ghizi turistici, oferind celor prezenți informații prețioase privitoare la obiectivele vizitate: firme (Fabrica de porțelan, muzeul și hotelul de la Vista Alegre), muzee (Muzeul Maritim din Ílhavo), instituții de cultură (Casa da musica), atracții turistice.

Elevii au avut ocazia să participe la activități didactice (realizarea unui panou al proiectului) și sportive (clubul maritim, caută comoara) în context multicultural.

„Ne-am întors în țară cu sufletele încărcate de bogăția unei experiențe magice. Vom păstra vie în amintire ospitalitatea cu care am fost întâmpinați de colegii de la școala gazdă, căldura cu care familiile portugheze i-au găzduit pe elevi, precum și culoarea locală, aromele produselor tradiționale și acordurile muzicale ale cântecelor portugheze. Următoarea activitate de acest tip va avea loc în Normandia în luna mai”, susține coordonatoarea proiectului, profesoara Carmen Chira.

Proiectul Erasmus + intitulat „Foresee the Future: Curiosity, Competence, Confidence, Creativity” are ca scop dezvoltarea competențelor lingvistice, digitale și profesionale ale elevilor în special în domeniul turismului.