Începând din 1 martie a.c., staţionarea în noua parcare de la Piaţa Rogerius va fi contra cost, tarifele aplicate fiind în conformitate cu Regulamentul de parcări din oraş. Nivelul de subsol al parcării va fi dedicat în principal celor care lucrează în această zonă, angajaţi ai spitalelor, vânzători din piață sau angajați ai firmelor din zonă, iar în partea de sus se va putea staționa cu durată limitată.

În luna noiembrie a anului trecut, a fost deschisă partea de subsol a parcării D+P de la Piața Rogerius, de atunci şi până în prezent aceasta fiind utilizată la capacitate maximă, iar la începutul lunii decembrie, a fost dată în folosinţă şi partea supraterană. De la 1 martie 2017, însă, staționarea în această parcare va fi contra cost, în conformitate cu Regulamentul de utilizare al parcărilor valabil în oraș și cu tarifele în vigoare. „Este luată în calcul o variantă în care jumătate din parcarea respectivă, şi anume partea de subsol, să fie rezervată celor care vor deține abonamente speciale. De acestea vor putea beneficia, în principiu, angajaţi ai unităţilor medicale, vânzători din piaţă sau angajaţi ai unor firme din zonă, deocamdată mergându-se pe principiul „primul venit, primul servit”, afirma, vineri, Lucian Popa, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Oradea. Cât despre partea supraterană a parcării noi, aici se va putea staționa cu durată limitată. Până la elaborarea sistemului de abonamente speciale pentru demisol, începând de la 1 martie, toți şoferii care îşi vor lăsa maşina în acele locuri de parcare vor trebui să achite contravaloarea staționării, prin aceleaşi mijloace de plată practicate în oricare altă parcare din Oradea. În următoarea perioadă, în zona parcării vor fi montate și parcometrele aferente.

Parcarea din faţa Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” are o suprafață de 5467,76 mp şi oferă 412 locuri, fiind formată dintr-un demisol cu o capacitate de parcare de 193 de mașini și un parter neacoperit cu o capacitate de 219 mașini. Lucrările la această investiţie au început în septembrie 2015 și au fost executate de către asocierea de firme SC Construcții Bihor SA și SC Pilart SRL, valoarea lor fiind de 14.363.800 lei fără TVA.