Trei sectoare de drum judeţean au fost închise, ieri, circulaţiei rutiere din cauza condiţiilor meteo şi a stării proaste a căii de rulare. De asemenea, ieri s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire în urma lapoviţei şi a ninsorilor căzute în zonele de deal și de munte.

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că au fost luate măsuri speciale privind asigurarea circulației în condiții de siguranță pe rețeaua de drumuri județene Bihor, în urma avertizărilor meteo anunţate pentru perioada 18-25 aprilie, respectiv răcirea accentuată, intensificări ale vântului și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în zonele de deal și munte. Astfel, CJ Bihor le-a solicitat operatorilor economici care asigură serviciile de dezăpezire „luarea tuturor măsurilor necesare pentru ca din 19 aprilie 2017 să poată fi asigurată intervenția în regim de permanență cu echipaje, asigurarea prezenței obligatorii a personalului în bază, asigurarea stocurilor de carburanți și a materialelor antiderapante necesare desfășurării activitații de deszăpezire, pe rețeaua de drumuri județene”.

Potrivit directorului executiv de la Direcția Generală Tehnică, Filip Cheșeli, în astfel de situații, când temperaturile sunt suficient de mari, vizate sunt drumurile județene din zona Beiuș și Aleșd, dar circulara a fost trimisă și firmelor ce asigură deszăpezirea pe drumurile din zonele Marghita, Tinca și Oradea.

Mai exact, activitatea de deszăpezire pe rețeaua de drumuri județene se desfășoară pe 5 zone de intervenție, respectiv: Zona Marghita - operator SC Săgeata Prod SRL Suplacu de Barcău; Zona Tinca - operator SC Extract Com SRL Salonta; Zona Oradea - operator SC Dumexim SRL Oradea; Zona Beiuș - operator SC Drumuri Bihor SA; Zona Aleșd - operator SC Carier SRL Marghita. Potrivit CJ Bihor, pe rețeaua de drumuri județene sunt pregătite 13 utilaje de deszăpezire, dar se intervine în zonele de deal și munte și, după caz, în restul zonelor. De asemenea, ieri au fost declarate închise trei sectoare de drum județean. Astfel, pe drumul Baraj Leșu-Stâna de Vale a fost închis tronsonul de la Coada Lacului-Stâna de Vale. Pe DJ 763 A din DN 76-Șuștiu-Limită Județ Arad (DJ 792B) a fost închis sectorul de la km 5+500 până la km 18+257 (Ursești-limită Județ Arad), din cauză că este un sector de drum pietruit, cu traseu de munte sinuos și cu o stare de viabilitate rea. De asemenea, pe DJ 767 a fost închis sectorul de la km 10+940 până la km 27+763 (Dobrești-Vârciorog), din cauză că este un sector de drum pietruit, cu traseu de munte sinuos și cu o stare de viabilitate rea. „Pe aceste sectoare de drum se circulă în condiții de vreme rea (ploi și lapoviță) și au fost montate bariere mobile”, a anunţat CJ Bihor.