Elevii clasei pregătitoare B de la Liceul Don Orione Oradea au sărbătorit, luni, 100 de zile de când au trecut, pentru prima dată, cu paşi nesiguri, pe poarta şcolii. A fost un eveniment încărcat de emoţie şi nerăbdare, pentru că le-a adus micilor şcolari multe surprize şi bucurii.

 

La început de primăvară când natura revine încet, la viață, când soarele mult aşteptat zâmbeşte încă timid, copiii clasei pregătitoare B de la Liceul Don Orione Oradea au sărbătorit 100 de zile de școală. La îndemnul învățătoarei lor, prof. Adriana-Anca Țîrtea, elevii au început să lucreze la proiect încă din prima zi de școală, adăugând, în fiecare zi, câte un obiect la colecție. Ajutată de mama ei, Sofia a realizat un cățeluș din nasturi, care se bucură de venirea primăverii. Din peisaj nu lipsesc florile, copacii și soarele, toate realizate din nasturi. O altă fetiță a adunat, în această perioadă, 100 de fapte bune, reprezentate prin 100 de inimoare roșii, îndemnând, astfel, oamenii să facă întotdeauna binele. Evenimentul aniversar a fost marcat luni, 6 martie, în sala festivă a școlii, prilej cu care elevii și-au prezentat pe rând, propria colecţie cu cele 100 de obiecte (nasturi, stegulețe, inimioare, bănuți, jetoane etc.), adunate de la începutul anului şcolar.

„Zilnic, fiecare elev și-a adăugat câte un obiect la colecția aleasă, dând frâu liber imaginației. Aici, un rol important l-au avut părinții, care s-au implicat încă de la început, pentru a aşeza obiectele colecţionate sub forma cea mai atrăgătoare”, ne-a declarat învățătoarea Adriana-Anca Țîrtea.

La finalul serbării, cei 28 de şcolari au fost răsplătiţi, pentru talentul și efortul lor, cu diplome, coronițe și surprize dulci.