Asociația “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”, în parteneriat cu Municipiul Baia Mare, cu sprijinul Municipiului Oradea, prin Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO), a organizat la Oradea, în data de 5 octombrie 2016, la sediul ASCO Workshop-ul regional de informare și sensibilizare în cadrul proiectului „Centrul de Educație Timpurie Curcubeu, finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO11 „Promovarea egalităţii de gen şi a echilibrului între viaţa profesională şi cea privată”, program finanțat de Granturile SEE 2009 – 2014 și administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Workshop-ul a urmărit identificarea de bune practici și soluții pentru promovarea egalității de gen, pentru facilitarea integrării persoanelor vulnerabile pe piața muncii, în special a celor de etnie romă și a femeilor. Pentru asigurarea unui cadru de dialog și împărtășire de bune practici între actorii regionali publici și privați, s-a constituit Comitetul Regional Nord-Vest pentru Problemele Romilor (CRPR), o asociere nonformală sub forma unei comunități de bune practici. În cadrul evenimentului au aderat la CRPR actori sociali relevanți la nivel regional și local. (Detalii despre Comitetul Regional Nord-Vest pentru Problemele Romilor, precum și informații privind procedura de adeziune sunt disponibile pe pagina de web www.prois-nv.ro.)

În cadrul workshop-ului au fost difuzate informații pe tema egalității de șanse și de gen, precum și despre activitatea Comitetului Regional Nord-Vest pentru Problemele Romilor. Au participat peste 40 de reprezentanți din cadrul instituțiilor publice, mediului de afaceri, ONG-urilor, asociațiilor profesionale, sindicatelor și publicului larg.

Sensibilizarea și conștientizarea tuturor actorilor sociali în ceea ce privește importanța împărțirii responsabilităților de a găsi resurse, a crea și de a pune în aplicare programele sociale, educaționale și de ocupare a forței de muncă destinate promovării egalității de gen și integrării socio-profesionale a femeilor și a altor grupuri vunerabile sunt esențiale pentru îmbunătățirea situației acestora.

Proiectul „Centrul de Educație Timpurie Curcubeu” urmărește facilitarea accesului familiilor vulnerabile social la servicii, pentru asigurarea armonizării vieții de familie cu viața profesională, prin crearea unui Centru Educațional de Educație Timpurie, care va furniza servicii integrate pentru copil și familie: de educație, de ocupare a forței de muncă și servicii sociale.

Informaţii suplimentare pot fi obținute la sediul Serviciului Public Asistenţă Socială, Str. Dacia nr. 1, Baia Mare, tel. 0262 – 211.949, fax 0262 – 211.959, e-mail: spasbm@yahoo.com, Manager de proiect: d-na Romana Oneț și la sediul PROIS-NV, Str. Fluerașului nr. 3, Cluj-Napoca, tel. 0264-413091, fax. 0264-413091, e-mail: secretariat@prois-nv.ro, Expert parteneriate regionale: dl Silviu Traian ISPAS.

Pentru mai multe informaţii despre Granturile SEE accesaţi site-ul www.eeagrants.org.

(advertorial)