Cea mai grea perioadă din viața unui sportiv este cea a acumulărilor fizice. Printr-o astfel de etapă, în intervalul 12-19 februarie, au trecut și cele două echipe de fotbal ale LPS Bihorul angrenate în Liga Elitelor, competiția supremă organizată de FRF la acest nivel de vârstă. Juniorii A și B pregătiți de profesorii Aurelian Pavel și Eugen Ilisoi au efectuat stagiul centralizat în stațiunea montană Arieșeni.

Conducerea LPS Bihorul așteaptă performanță din partea tuturor sportivilor legitimați în cadrul acestei instituții de învățământ iar pentru asta oferă toate condițiile necesare. Așa se întâmplă și în acest caz, în care jucătorii de fotbal beneficiază de absolut toate cele necesare la Vila Giulia din Arieșeni: sală de forță, bazin, saună și teren sintetic multifuncțional. Cei doi profesori-antrenori care au avut grijă de pregătirea viitorilor fotbaliști au efectuat câte două antrenamente pe zi constând în alergări în pantă și nu numai, exerciții în sala de forță dar și pregătire cu mingea în sala de sport din Arieșeni. Perioada de acumulări s-a încheiat ieri, urmând ca cei 33 de sportivi să beneficieze de două binemeritate zile de vacanță.

„S-au autodepășit”

După 16 etape disputate în Liga Elitelor U19, formația pregătită de Aurelian Pavel ocupă locul al 9-lea (din 13 echipe) cu 16 puncte după 5 victorii, un egal și 9 înfrângeri. De menționat că lepesiștii se află la egalitate de puncte cu Gaz Metan Mediaș, a 8-a clasată, cele două formații fiind despărțite de golaveraj. „Băieții s-au pregătit foarte bine, unii dintre ei chiar s-au autodepășit. Datorită acestui fapt și nu numai mă aștept ca în partea a doua a campionatului să avem evoluții mai bune. Obiectivul nostru este o clasare pe unul dintre primele 6 locuri chiar dacă mai mult de jumătate dintre jucători sunt mai tineri cu un an decât permite regulamentul”, a declarat Aurelian Pavel, antrenorul echipei de juniori A (U19). Campionatul este programat a se relua la data de 18 martie atunci când orădenii vor evolua în deplasare cu Viitorul Mihai Georgescu, a 11-a clasată (3-3 rezultatul din tur). Până atunci, lepesiștii vor disputa mai multe jocuri de verificare în compania unor adversari precum CSC Sânmartin, Ardealul Cluj (locul al III-lea), Crișul Sântandrei și LPS Satu Mare (locul I).

Un „tricolor” din rândul juniorilor B

În ceea ce privește formația de juniori B (U17), aceasta se clasează pe locul al 7-lea (din 14 echipe) cu 23 de puncte după 7 succese, 2 remize și 7 eșecuri. „Lepesiștii mici” se află la egalitate de puncte cu Interstar Sibiu, a 6-a clasată, dar depășesc în clasament echipa Centrului de Excelență de la Deva (locul 10). De menționat că din formația pregătită de Eugen Ilisoi face parte Claudiu Petrila, un talentat junior care a fost selecționat în lotul național U17 alături de care a participat la un stagiu de pregătire în Spania unde a bifat primul meci în calitate de titular. Până la reluarea campionatului, juniorii B de la LPS Bihorul vor disputa mai multe amicale cu adversari de același calibru din zonă dar și un interesant test la Reșița cu noua echipă înființată.

Juniori A (U19): Dragoș Săvescu, Sergiu Liberț, Andrei Badea, Barabas Arnold, Erik Tiponuț, Raul Cotea, Mihai Popa, Vlad Duma, Gabriel Cheri, Alex Nan, Szabados Beniamin, Mihai Sandra, Răzvan Birta, Denis Șerban, Nicolae Pătrașcu și Ionuț Bence.

Profesor-antrenor: Aurelian Pavel.

Juniori B (U17): Sipos Joszef, Alex Micle, Alexandru Rotar, Dominic Silaghi, Alex Pascu, George Onaca, Alin Moza, Eduard Bursuc, Raul Mitran, Dănuț Reștea, Marius Lenghel, Gigel Petrila, Claudiu Petrila, Gergely Alexandru, Nicușor Fuciu, Szabo David, Nagy Alexandru, Denis Rusu, Călin Popa și Ionuț Bocra.

Profesor-antrenor: Eugen Ilisoi.