Campioana şi vicecampioana României joacă în această seară, în deplasare, pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal. Dincolo de continuarea cursei pentru intrarea în grupele celei mai importante competiţii europene, partidele din această seară au şi o importantă miză financiară.

 

Calificantele în play-off sunt sigure de prezenţa în grupele Ligii Europa, ceea ce le-ar aduce şi venituri de aproximativ 10 milioane de euro.

La prima vedere, Viitorul Constanţa are şanse mai mare de a-şi atinge obiectivul după ce în tur a trecut cu 1-0 de APOEL Nicosia, o formaţie, însă, mai obişnuită cu cupele europene decât echipa lui Hagi, care a început slab Liga I, cu două înfrângeri în primele trei etape.

 După 2-2 la Bucureşti, FCSB are nevoie de victorie sau de o remiză cu goluri (3)pentru a merge mai departae în dauna Viktoriei Plzen, o grupare incomodă, cu un stil ofensiv de joc, dar şi cu o defensivă destul de penetrabilă. O caracterizare similară poate fi făcută şi FCSB-ului, care la Plzen va trebui să se descurce fără Budescu, accidentat în meciul tur. Partida din această seară are caracter decisiv pentru Nicolae Dică, care ar putea fi demis în cazul ratării calificării.

"Roş-albaştrii" au pierdut duminică primele puncte în întrecerea internă, după 1-1 cu CSU Craiova, în timp ce Viktoria a debutat în forţă în campionatul Cehiei, 4-0 cu Dukla Praga.

APOEL -  Viitorul, ora 20.00 (TVR 2)

Viktoria Plzen - Steaua, ora 21.15 (TVR 1).