Guvernul României a aprobat ieri printr-o hotărâre de Guvern numirea lui Gavrilă Ghilea în funcţia de prefect a judeţului Bihor. Potrivit declaraţiei noului prefect instalarea sa va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Gavrilă Ghilea are 52 de ani, este economist de profesie, absolvent al facultăţii de Marketing Management din cadrul Universităţii Vasile Goldiş din Arad.


Guvernul României a aprobat ieri printr-o hotărâre de Guvern numirea lui Gavrilă Ghilea în funcţia de prefect a judeţului Bihor.
"Este un moment important în activitatea mea politică. Sper ca prezenţa mea la conducerea Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor să se facă simţită. Vreau să am o relaţie diferită cu primarii de judeţ, nu una de la stăpân la slugă. Şi sper ca toate instituţiile deconcentrate din judeţ să înţeleagă să-şi facă treaba în slujba cetăţenilor judeţului Bihor", a declarat Gavrilă Ghilea, la câteva minute de la aflarea veştii că a fost numit prefect.
Gavrilă Ghilea este membru PD-L din 2006, după ce înainte s-a aflat în tabăra PSD Bihor, ocupând funcţia de viceprimar al Oradiei în perioada 2001-2004. Din 2006, când a trecut la PDL, este vicepreşedintele organizaţiei judeţene a partidului. În perioada 2004-2008, Ghilea a fost vicepreşedintele al Consiliului Judeţean Bihor, iar din iunie 2008 ocupă funcţia de consilier judeţean.