La un an de la trecerea în eternitate a reputatului biolog Anna Marossy, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius organizează marți, 18 octombrie, începând cu ora 11.30, la Rezervația Pârâul Pețea din Băile 1 Mai, un eveniment de comemorare, care va fi marcat prin dezvelirea unui monument ridicat în memoria sa.

Pe 18 octombrie 2015, s-a stins din viață biologul Anna Marossy, una dintre vocile puternice care s-au făcut cunoscute pentru apărarea valorilor naturale şi a unui mediu sănătos. Născută la Beiuş, în 1931, a obţinut în 1954 diploma de licenţă la Facultatea de Biologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Îndelungata sa carieră profesională a început în 1955, la Ştei, ca profesoară de biologie, ulterior, în 1963, devenind angajată a Comitetului pentru Cultură şi Educaţie Socialistă al Regiunii Crişana. A fost cunoscută nu doar pentru cercetările ei, ci şi pentru atitudinea civică, uneori acidă, la adresa celor care au distrus frumuseţile naturii. Însă, cel mai mult, Anna Marossy a iubit călătoriile, străbătând Asia Centrală, Siberia, Alaska, Groenlanda şi, în 2012, Spitzberg, Norvegia.

La 81 de ani, biologul avea două stenturi în inimă, dar nu renunţase la călătorii.

Într-un interviu acordat unui post de televiziune, în urmă cu câțiva ani, spunea că visul ei era să vadă în realitate pinguinii, în Antartica. A plecat cu această dorinţă în inimă. Marți, 18 octombrie, când se împlinește un an de la trecerea în eternitate a reputatului biolog, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius organizează, de la ora 11.30, la Rezervația Pârâul Pețea din Băile 1 Mai, un eveniment comemorativ, care va fi marcat prin dezvelirea unui monument ridicat în memoria sa.

Toți cei care doresc să aducă un pios omagiu regretatei doamne Anna Marossy sunt așteptați la eveniment.