Adrian Domocoş a fost condamnat, definitiv, la închisoare cu suspendare, în dosarul „Top Construct”.  Magistraţii Înaltei Curţi i-au interzis  totodată mai multe drepturi, inclusiv acela de a fi ales. În această seară, la câteva ore după ce Crişana a anunţat verdictul Înaltei Curţi,  Domocoş a făcut un apel pe facebook către susţinătorii săi să aleagă un alt candidat. 

Candidat independent pentru un nou mandat la Primăria Beiuş, numele lui Domocoş nu mai poate fi exclus acum de pe buletinele de vot. În cazul în care acesta va fi ales în urma alegerilor de duminică, mandatul său nu va fi validat, urmând ca la Beiuş să fie organizat un alt tur de scrutin.

“În situaţia în care sentinţa este definitivă, dacă totuşi candidatul va obţine cele mai multe voturi, mandatul acestuia nu va fi validat”, a precizat judecătorul Florina Crişan, preşedintele Biroului Electoral Judeţean.

Procurorii DNA Oradea au trimis în judecată 16 persoane, edili şi foşti edili sau funcţionari publici din cadrul Primăriei Beiuş, fiecare dintre ei fiind acuzaţi, după caz, de înşelăciune, falsuri, uz de fals, abuz în serviciu sau complicitate. Dosarul a fost judecat de Înalta Curte, care s-a pronunţat definitiv vineri, 3 iunie. ÎCCJ a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor, menţinând deciziile instanţei de fond. Astfel, Silviu Odobasianu, primar la Beiuş în perioada 2000 -2008, va executa o pedeapsă de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Berindea Ciprian Cătălin, administratorul SC Top Construct, a fost condamnat la 5 ani şi 9 luni închisoare şi, la fel ca Odobasianu, 2 ani interzicerea unor drepturi. Pancu Nicolae Virgil, şef de lucrări la aceeaşi firmă, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Gelu Laurenţiu Hasan, inspector la Primăria Beiuş va executa şi el 4 ani şi 6 luni de închisoare, Emil Gheorghe Oaie, şef Serviciu Amenajarea Teritoriului şi Investiţii - 4 ani şi 2 luni închisoare, Viorel Iuhas, viceprimar la Beiuş în perioada 2000-2008 - 3 ani şi 10 luni închisoare, Nicolae Sotoc, administrator al SC Subtil Consult SRL, societate care asigura dirigenţia de şantier - 4 ani închisoare. 

Descrierea cazului în ediţia Crişana de mâine, sâmbătă, 4 iunie.