Cea de-a XXIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari a fost un succes, peste 10.000 de orădeni trecând pragul Parcului Nicolae Bălcescu la sfârşitul săptămânii trecute. Oferta bogată a expozanţilor şi preţurile pentru toate buzunarele i-au determinat pe orădeni să viziteze şi să achiziţioneze produsele meşteşugarilor.

Târgul şi-a deschis porţile în dimineaţa zilei de vineri, 21 iulie şi s-a bucurat de prezenţa a 130 de meşteri populari din Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Bihor, dar şi din Ungaria, Serbia şi Camerun. Deschiderea oficială a târgului a avut loc la orele 19.00, când directorul Muzeului Ţării Crişurilor a propus un moment de reculegere în memoria artizanilor care nu mai sunt printre noi.

Şi pentru că voia bună se „asortează” cel mai bine cu exponatele târgului, organizatorii au pregătit şi un bogat program folcloric, invitând numeroase ansambluri şi cunoscuţi solişti. Vineri, 21 iulie, programul a început la ora 18.00. Spectatorii s-au bucurat de prezenţa ansamblurilor folclorice „Floricica” din Măgești, „Muguri și mlădițe” din Beiuș, „Ardeleana” din Tulca, „Cununa de pe Criș” din Tilecuș, Taraful „La obârșii, la izvor” din Oradea, precum și soliștii Ioana Urs, Roxana Berinde, Andrei Dem, Andrada Crăciun, Andrada Oros, Tania Bodea. Sâmbătă, 22 iulie, spectacolul a început la ora 17.00. Au urcat pe scenă ansamblurile folclorice „Datina” din Aleșd, „Dor şuncuian” din Șuncuiuș, „Floarea Barcăului” din Marghita, „Crisia” din Cociuba Mare, „Doruleț” din Luncșoara, precum și soliștii Monica Blaga, Andrada Tulvan, Daniela Rada, Simona Cap, Anca Pavel-Ciuciu, Roxana Buzle, Andrei Corb, Gabriela Sabău, Maria-Alexandra Secan. Duminică, 23 iulie, spectacolul a început la ora 16.00. Au încântat vizitatorii ansamblurile folclorice „Moșuț” din Vadu Crișului, „Nyilo Akac” din Valea lui Mihai, „Codrenii Bihorului” din Roșia, „Floare mândră de pe Criș” din Tileagd, „Nuntașii Bihorului” din Oradea și soliștii Romina Nemeș, Andreea Suciu, Vlad Ștef, Violeta Gherman, Alexandru Carțiș.