Prima echipă românească intrată în actuala ediţie a Ligii Europa încearcă în această seară să se califice în turul III preliminar. Prezentă în premieră în cupele europene, CSMS Iaşi are şanse reduse de a merge mai departe după 2-2 pe teren propriu cu Hajduk Split, un adversar mai rutinat. Returul de la Split are loc de la ora 21.30 (Digi Sport 1).

 

În prima manşă, moldovenii şi-au depăşit condiţia, dar erorile comise în repriza secundă i-au privat de o victorie istorică. În ciuda semieşecului din tur şi a faptului că echipa croată este redutabilă pe teren propriu, oficialii şi jucătorii Iaşiului susţin că pot produce surpriza.

Pentru a continua cursa europeană, CSM Iaşi are nevoie de victorie sau de o remiză cu mai multe goluri decât la Iaşi. Un rezultat similar cu cel din Moldova ar necesita prelungiri. „Ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu, dar băieţii sunt decişi să facă un meci foarte bun, să câştige şi să se califice. Şansele de calificare sunt de 50-50. Mergem să câştigăm în Croaţia, chiar dacă Hajduk joacă bine acasă, are suporteri numeroşi pe teren propriu. Eu am încredere în băieţi. Am făcut un meci bun în tur şi am ratat de puţin victoria”, a spus antrenorul Nicolo Napoli.

Optimist este şi atacantul Andrei Cristea, autorul unui gol în partida tur. „La Iaşi am făcut o primă repriză spectaculoasă, am avut 2-0, am avut meciul în mână, păcat că nu am câştigat. Am demonstrat că putem juca bine, că îi putem surprinde. Suntem optimişti, cred că avem şansa noastră în meciul retur şi chiar credem în calificare. Sper să începem la fel de bine. Vom intra cu atitudine de învingători. Dacă vom da gol primii acolo, cred că nu mai putem pierde calificarea”, a declarat Andrei Cristea.
 

Învingătoarea din această dublă manşă va juca în turul următor împotriva echipei ucrainene FK Oleksandria.

Echipe probabile:

CSMS Iaşi: Grahovac - I. Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu - Ciucur, Mitici, V. Gheorghe, Bole - A. Cristea, Piccioni. Antrenor: Nicolo Napoli.

Hajduk: Stipica - Ismajli, Pejic, Cosic, Simic - A. Erceg, T. Basic, Jefferson, Vlasic - Said, Vojkovic. Antrenor: Marijan Pusnik.