Două jocuri amicale puternice pentru handbaliștii pregătiți de Sebastian Tudor care, la sfârșitul săptămânii trecute, s-au verificat în compania ocupantei locului al 6-lea din Liga Națională, Potaissa Turda. Dacă în primul meci orădenii s-au luptat de la egal la egal cu mai valorosul lor adversar (scor final 34-35) în a doua partidă, pe fondul oboselii și al lotului restrâns numeric, CSM Oradea a pierdut la 17 goluri diferență (29-46).

Pauza competițională de aproape o lună l-a determinat pe antrenorul Sebi Tudor să găsească soluții în privința menținerii formei sportive a echipei. Astfel, după deplasarea de la Cluj-Napoca, unde s-a antrenat și a jucat cu colega de serie Universitatea, CSM Oradea a înfruntat la Arena Antonio Alexe, într-o dublă amicală echipa de Ligă Națională, Potaissa Turda. Două teste utile în vederea pregătirii ultimelor meciuri de campionat, în care handbaliștii au drept obiectiv să se mențină pe locul al treilea, cel care asigură participarea la barajul de promovare în primul eșalon. Revenind la ultimele două confruntări, în primul meci cu Potaissa gazdele au ținut pasul cu mai valorosul adversar în ciuda faptului că Sebastian Tudor a contat pe doar 8 jucători. Dacă la pauză oaspeții au avut un avantaj de 3 goluri (18-21) până la final acesta s-a redus la doar un gol, 34-35. În repriza secundă CSM Oradea a avut o prestație excelentă reușind chiar să preia conducerea în două rânduri (28-27, 29-28). Cei mai buni marcatori din tabăra bihorenilor au fost Georgel Haiduc cu 9 goluri și Devid Munea cu 8 reușite. Jucătorii avuți la dispoziție de Sebi Tudor au fost: D. Nedelcu - G. Haiduc, R. Radu, C. Crăciun, D. Munea, A. Svoboda, R. Niţu şi M. Clipea.

"N-am avut soluții la înlocuire"

În meciul al doilea, care a fost programat la mai puțin de 24 de ore, oboseala și-a făcut simțită prezența la echipa gazdă, care din nou a avut la dispoziție o rotație scurtă. În aceste condiții, experimentații handbaliști de la Potaissa au făcut o demonstrație de forță mai cu seamă în repriza secundă, astfel că turdenii s-au impus în final cu 46-29, după ce la pauză aveau un avantaj de doar 5 goluri (22-17). "Au fost două meciuri bune pentru noi, în compania unui adversar experimentat, echipă care ocupă locul al 6-lea în Liga Naţională. Potaissa are în componenţă jucători experimentaţi și a beneficiat de o bancă lungă, spre deosebire de noi care nu prea am avut soluţii la înlocuire. În cel de-al doilea meci oboseala şi-a spus cuvântul în echipa noastră. De aici și această diferenţă de scor după ce vineri, când am fost proaspeţi, ne-am bătut de la egal la egal cu adversarul", a declarat Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea. Următorul meci pentru handbaliștii de la CSM va fi jocul oficial de campionat de duminică, 24 aprilie, atunci când, la Arena Antonio Alexe, vor înfrunta CSU Poli II Timișoara.