În incinta Uzinei de apă de la Beiuș a fost amenajat un heliport ce urmează să servească acțiunilor din cadrul situațiilor de urgență gestionate de SMURD.

 

După cum declara Ovidiu Dăescu, viceprimarul municipiului Beiuș, heliportul va fi administrat de Primărie, iar cei trei angajați vor asigura funcționarea acestuia în regim diurn. Interlocutorul nostru arăta că traseul spre heliport este: Spitalul Municipal-Centru-Calea Bihorului-Strada Traian-Uzina de Apă, traseu ce poate fi parcurs în circa zece minute. Viceprimarul Dăescu a estimat că heliportul va intra în funcțiune până cel târziu în luna septembrie, 97-98 de procente din lucrările de amenajare fiind terminate. Edilul beiușean declara că au fost inițiate procedurile de autorizare, ținând cont că lucrările de amenajare sunt aproape finalizate, rămânând de executat doar cele de toaletare a arborilor din zonă, deoarece, după cum menționam, heliportul va funcționa numai pe timp de zi.

Heliportul de la Beiuș va funcționa cu trei angajați – un administrator, un operator și un pompier, care vor asigura buna desfășurare a aterizărilor și decolărilor elicopterelor, a căror sarcină maximă nu va putea depăși 2,8 tone. Cât privește cel de-al doilea heliport prevăzut de fostul primar, Adrian Domocoș, care ar fi urmat să fie amplasat în curtea Staționarului numărul 1 al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu”, acest proiect nu este realist, Ovidiu Dăescu precizând că  locația nu întrunește condițiile de autorizare, prin zonă trecând mai multe linii electrice de înaltă tensiune.

Viceprimarul Ovidiu Dăescu a mai anunțat că, până la intrarea în funcțiune a heliportului de la Uzina de apă, elicopterele SMURD continua să folosească Stadionul Municipal.