Stadion: Francis Matei

Timp: minunat, dar extrem de friguros

Spectatori: cca. 300

Teren: excelent

Marcator: Mihuţa 80 (11 m)

Remarcaţi: Odobasianu, Mihuţa, Silaghi, Mihoc / Bulz, Neaga şi Briciu

Cartonaşe galbene: Mihuţa, Copil / Urbanovski, David, Bulz, Giura, Briciu

Cartonaş roşu: Tegzeş (pentru henţ în careu)

CS Bihorul Beiuş: Odobasianu - Copil, Mihoc, Stan, Mândru, Popa, Mihuţa, Silaghi, Trip (90+1 Kuruţ), Miklo, Toma (76 Popa).

Antrenor: Rudy Kovacs

Universitatea Oradea: Danciu - Bulz, Pocian, Tegzeş, Jurcă, David, Giura, Pop (44 Urbanovski), Suwan, Briciu, Neaga.

Antrenor: prof. Univ. Gheorghe Dumitrescu.

Arbitri: Marius Omuţ - la centru, Rareş Lakatos şi Nicolae Tătar - asistenţi

Observator AJF: Gheorghe Rusu.

 

Asistenţă destul de numeroasă la acest derby al Ligii a IV-a (între locul 1 şi locul 2), pe o vreme frumoasă, dar friguroasă. Spre marea bucurie a beiuşenilor, echipa lor favorită a ieşit învingătoare de pe teren, păstrându-şi invincibilitatea şi după etapa a 12-a.

 

Înaintea partidei, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria dr. Ovidiu Sere (44 ani), cumnatul antrenorului beiuşean Rudy Kovacs, căruia jucătorii i-au dedicat preţioasa victorie. Încă de la început, oaspeţii au jucat mai convingător, având atacuri susţinute, dar irosite de Suwan (3), Briciu (7 şi 40), în faţa cărora Odobasianu a fost providenţial. Gazdele au atacat steril, doar prin Trip (29)  şi Copil (41). Repriza a doua a fost la discreţia beiuşenilor. Cea mai mare ocazie a meciului i-a aparţinut  lui Trip, care de la 12 metri a tras peste poartă. Toma a ratat din 6 metri, trimiţând cu capul peste poartă. În minutul 80, gazdele au trecut în avantaj după ce Tegzeş a comis henţ în careu, iar harnicul Mihuţa a executat precis lovitura de la 11 metri. Scorul putea fi majorat în minutul 90, după o lovitură de la 18 metri executată de Trip, la care Danciu a avut un reflex extraordinar. Partida s-a încheiat cu victoria echipei mai pragmatice, care a ajuns la doar două puncte de studenţii orădeni. La pauză, am discutat cu domnul profesor Alexandru Ilieş, conducătorul studenţilor orădeni, lăudându-i echipa şi recunoscând că e mai bună ca a beiuşenilor. Dânsul era foarte fericit, dându-mi drept amintire fanionul echipei sale. Dar...  în repriza a doua orădenii au fost de nerecunoscut.

 

Declaraţii după joc

Prof. Rudy Kovacs: „Meci greu, de mare luptă, o victorie extrem de dificilă. În repriza a doua i-am depăşit cu dorinţa de a învinge, chiar dacă la ei aproape toată echipa curpinde jucători care au mai evoluat în Liga a II-a şi a III-a. Noi l-am avut suspendat pe nedrept pe Ciobriş din partida cu CS Diosig. Mihuţa, cel mai bun de la noi, a fost călcat intenţionat la mijlocul terenului, dar primeşte incredibil galben... pentru simulare şi la Valea lui Mihai nu va juca. Mergem însă înainte cu curaj și optimism”.

Ioan Bondor, preşedintele de onoare al secţiei de fotbal: „Orădenii îşi merită locul I în clasament. Ai noştri în repriza a doua s-au autodepăşit. Păcat de eliminarea lui Mihuţa. Vom face excursie pentru suporteri la Valea lui Mihai unde sperăm să învingem”.