CSM U Oradea a debutat cu stângul în noul sezon al Diviziei A de baschet feminin, echipa antrenată de Adriana Niculescu fiind învinsă fără drept de apel la Arad de către BC ICIM cu scorul de 69-12.

Cu un lot serios remaniat, după ce s-a renunţat la legiunea străină, precum şi la jucătoarele autohtone, cât de cât experimentate din sezoanele precedente, CSM U Oradea s-a redus la statutul de simplu sparring partner pentru echipa de pe Mureş. Orădencele au reuşit o performanţă greu de invidiat, izbutind ca în cele 40 de minute ale partidei de la Arad, să puncteze de doar 12 ori.

BC ICIM Arad, considerată de specialişti principala favorită la cucerirea titlului în actualul sezon, s-a distrat cu tânăra echipă orădeană singura problemă care s-a pus fiind diferenţa cu care se va impune. După 39-4 la pauza mare, BC ICIM Arad şi-a permis un moment de respiro în sfertul trei încheiat cu 8-6, revanşându-se însă în ultime 10 minute ale întâlnirii câştigate cu un avans de 20 de puncte. Arădencele s-au impus, în cele din urmă, cu scorul de 69-12, diferenţa de pe tabela de marcaj evidenţiind diferenţa clară de valoare dintre cele două combatante.

ICIM Arad - CSU Oradea 69-12 (15-3, 24-1, 8-6, 22-2)

Sala Polivalentă Arad, spectatori: 300

ICIM: Ciocan 2, Brosovszky 8, Roberson 20, Savic 16, Toma 5, Meszaros 5, Nagy 6, Drăgoescu 5, Mercea 2, Dollente, Moraru. Antrenor: Stacey Nolan.

Oradea: Gavra 2, Vlaicu 1, Sabău, Ulica, Adi 7,Gherle, Sărăcuţ, Ţigan 2, Filip, Ardelean, Cutuş, Scheiner. Antrenoare: Adriana Niculescu

Arbitri: Amalia Marchiş (Cluj - Napoca) şi Cristian Trofim (Timişoara).

Observator: Marius Hurgoi (Cluj - Napoca).

În celelalte două partide ale etapei inaugurale din Seria de Nord-Vest a Diviziei A de baschet feminin s-au înregistrat rezultatele: CSU LPS Alba Iulia - Universitatea Cluj-Napoca 62-57, BCM Bega Danzio Timişoara - LMK Sepsi Sfântu Gheorghe 56-75, CSM Satu Mare având etapă liberă.

Etapa a doua care se va disputa sâmbătă va programa partidele: CSM U Oradea - Universitatea Cluj-Napoca, LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe - CSU LPS Alba Iulia, Municipal Satu Mare - BCM Bega Danzio Timişoara, ICIM Arad stă.