În cursul zilei de miercuri, o tânără de numai 32 de ani din municipiul Oradea a murit în la Spitalul Clinic Judeţean. Femeia născuse în urmă cu doar două săptămâni şi mai fusese internată în urmă cu cinci luni la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie cu afecţiuni cardiologice, suferind de Sindromul WPW (Wolff-Parkinson-White).

Pacienta a născut prin operaţie de cezariană, beneficiind de anestezie epidurală şi asistenţă cardiologică. La doar 14 zile de la naştere, orădeanca a decedat la Spitalul Clinic Judeţean. În vârstă de 32 de ani, I.G. a suferit un stop cardiorespirator, la domiciliu, în noaptea de 3 spre 4 martie. În scurt timp, echipajul SMURD, ajuns la faţa locului, a început manevrele de resuscitare care au durat 30 de minute. Ulterior, pacienta a fost trasportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, fiind supusă unui tratament. Deşi proaspătei mămici i-a fost administrată o medicaţie corespunzătoare, aceasta a decedat în cursul dimineţii următoare, la ora 09:30, după alte zeci de minute de resuscitare.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Pârcioagă, ne-a informat că ancheta de investigare privind circumstanţele producerii decesului e în desfăşurare. Pârcioagă a mai explicat că examinările anatomopatologice ale tinerei decedate sunt în curs de finalizare, însă mai multe detalii privind acest caz se vor afla abia dupa finalizarea investigaţiilor şi analizelor de specialitate.