CSM U Oradea - BC ICIM Arad

Al doilea meci din cadrul play-off-ului Diviziei A de baschet feminin dintre CSM Universitatea Oradea şi BC ICIM Arad se va desfăşura astăzi, la Arena "Antonio Alexe", de la ora 17.00. În prima partidă, disputată sâmbăta trecută, arădencele s-au impus la o diferenţă confortabilă, scor 99-52.

Nimeni din tabăra formaţiei orădene nu şi-a făcut mari iluzii privind calificarea în turul următor, formaţia de pe Mureş fiind favorita indiscutabilă a acestei întâlniri. Chiar dacă regulamentul prevede că se califică echipa care câştigă două meciuri, acest deznodământ se poate produce chiar astăzi, la finele celei de-a doua partide dintre cele două grupări. Pentru că, indiferent de ce-şi doresc suporterii formaţiei orădene, vicecampioana de anul trecut este favorită şi în meciul din această după-amiază, la finele căruia conturile pot fi încheiate.
Gazdele nu pot emite pretenţii în această confruntare, în care arădencele pornesc cu prima şansă. Iar misiunea formaţiei pregătite de antrenoarele Adriana Niculescu şi Ioana Croitoru poate fi şi mai dificilă în condiţiile în care americanca Janelle Hughes va lipsi şi azi, aşa cum s-a întâmplat la Arad. Pentru că a fost evident pe parcursul acestui sezon, gruparea orădeană se bazează în proporţie de 60-70% pe jucătoarea de peste Ocean, o baschetbalistă de mare valoare, care în multe întâlniri a fost elementul decisiv în stabilirea învingătoarei.
Încă răcită, americanca este incertă pentru jocul de astăzi, astfel că pe teren se vor afla Gavra, Sabău, Grigoraş, Moiseev, Stoedin, Ordean, Singur, Brown şi, probabil, cele două junioare cooptate în lot, Ulica şi Oros.
Tot astăzi se mai dispută alte trei partide din etapa a II-a a play-off-ului feminin: CET Govora - CSŞ-LMK Sfântu Gheorghe (în primul meci, 60-100); Sportul Studenţesc - Rapid Marfă Bucureşti (62-58); BC Alexandria - U-TCRE Alexandria (86-74).