Responsabilitatea socială nu ține doar de sloganuri și îndemnuri, ci, mai ales, de fapte. Pornind de la acest lucru, studenții din 10 centre universitare organizează o campanie prin care îi îndeamnă pe colegi să doneze sânge. La Centrul de transfuzie din Oradea numărul donatorilor este în scădere, așa că inițiativa studenților vine ca o mănușă.

 

„Donează sânge, fii erou!”, așa se intitulează campania demarată de studenții mediciniști care îi invită pe toți orădenii să dea o mână de ajutor Centrului de transfuzie sanguină Oradea.

„Încercăm să le transmitem oamenilor cât de important e să doneze sânge și să învingă această criză națională. Sunt oameni în situații tragice care au mare nevoie de ajutor și e important să ne mobilizăm pentru ei. Avem afișe și pliante pe care le vom distribui în oraș și încercăm să mobilizăm tinerii și în mediul on-line. Organizăm mai multe evenimente sportive și prezentări în licee”, a spus Bianca Dinică, una dintre organizatoare.

Pentru medicii de la Centrul de transfuzie sanguină Oradea, campania este o gură de aer proaspăt.

„În ceea ce privește numărul donatorilor, ne menținem în limitele de anul trecut, cu o ușoară scădere. Campania studenților este extrem de binevenită. Ei sunt tineri, sănătoși și viguroși, donatorii ideali. În plus, donând sânge, se fidelizează și ne vor ajuta să nu mai trecem prin crizele din anii trecuți”, a spus, pentru Crișana, Ligia Burtă, directoarea Centrului de transfuzie sanguină Oradea.   

Toți cei interesați sunt așteptați, în prioada 20-24 noiembrie, la Centrul de transfuzie sanguină Oradea, strada Louis Pasteur, nr. 30, între 07.30 și 11.30, pentru a dona sânge.

Campania este organizată de Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, Asociația Studenților Mediciniști din Oradea și Centrul de transfuzie sanguină Oradea.