Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, în luna iunie 2017, au fost controlate 343 de unităţi, fiind aplicate 492 de sancţiuni contravenţionale, din care 53 de amenzi, în cuantum de 381.500 lei, şi 439 avertismente.

 

492 sancţiuni aplicate luna trecută

Potrivit unui comunicat de presă trimis de ITM Bihor, din totalul de 492 de sancţiuni aplicate de ITM Bihor, luna trecută, 60% (293) în domeniul sănătate şi securitate în muncă, iar 40% (199) - în domeniul relaţiilor de muncă. În domeniul sănătate şi securitate în muncă, în iunie 2017, figurează 163 de unităţi controlate. Cu ocazia controalelor efectuate, s-au constatat numeroase abateri de la respectarea aplicării legislaţiei în vigoare şi s-au aplicat 293 de sancţiuni contravenţionale, din care 19 amenzi în cuantum de 92.000 lei şi 274 avertismente. În domeniul SSM, din totalul de 293 de sancţiuni, 6% (19) au fost amenzi, iar 93% (274) au fost avertismente. Pentru deficienţele constatate, au fost dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate.

În domeniul relaţiilor de muncă, luna trecută, au fost controlate 180 de unităţi, fiind aplicate 199de  sancţiuni contravenţionale, din care 34 de amenzi în cuantum de 289.500 lei şi 16 de avertismente. În domeniul RM, din totalul de 199 de sancţiuni, 13 (adică 7% din totalul sancţiunilor) sunt amenzi pentru munca fără forme legale în cuantum de 230.000 lei, iar 186 (adică 93% din totalul sancţiunilor) sunt sancţiuni pentru neconformităţi, altele decât munca fără forme legale, din care 11% amenzi (21 amenzi în cuantum de 59.500 lei), iar 89% avertismente (165 de avertismente). Pentru deficienţele constatate au fost dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate.

Campanii de control

În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, în domeniul relaţiilor de muncă, în luna iunie 2017, au fost controlaţi 45 de angajatori.

„A fost sancţionat un angajator care practica munca fără forme legale de angajare. Au fost depistate două persoane care lucrau fără forme legale de angajare, fiind aplicată o amendă în valoare 20.000 lei. De asemenea, au fost dispuse cinci măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate”, se mai arată în comunicatul de presă. Potrivit documentului, deficienţele constatate se referă la primirea la muncă fără încheierea contractului individual de muncă; nu s-a prezentat forma de asigurare pentru titular persoană fizică asigurată; neacordarea indemnizaţiei de concediu de odihnă neefectuat la plecarea din unitate; neîntocmire acte de modificare a clauzelor contractului individual de muncă.

În perioada 26 iunie-30 iunie 2017, s-a desfăşurat Campania naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi respectarea prevederilor legale privind timpul de muncă, precum şi securitatea şi sănătatea în muncă la societăţi care au obiect de activitate protecţie şi gardă-cod CAEN 8010.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlaţi 11 angajatori. Au fost sancţionaţi 10 angajatori, fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 49.800 lei.

„Au fost identificaţi doi angajatori care practicau muncă fără forme legale de angajare, fiind depistate trei persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens, au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 30.000 lei. Au fost dispuse 63 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate”, se menționează în documentul transmis de ITM Bihor.

În domeniul securităţii şi securităţii în muncă au fost controlaţi 15 angajatori, tot atâţia fiind sancţionaţi. Au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, din care 35 de avertismente şi o amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, în perioada 26-30 iunie 2017, s-a desfăşurat Campania naţională de verificare a măsurilor ce se iau conform prevederilor O.G.99/2000 în perioadele cu temperaturi extreme crescute.

În domeniul securităţii şi securităţii în muncă, au fost controlaţi 17 angajatori, dintre care opt au fost sancţionaţi, fiind aplicate opt avertismente. Au fost dispuse 145 de măsuri pentru remedierea deficienţelor.

Deficienţele constatate, opt la număr, se referă la faptul că nu s-a asigurat apă minerală adecvată, trusa sanitară de prim ajutor nu era dotată corespunzător cu săruri pentru rehidratarea orală în cazul temperaturilor extreme, nu erau cuprinse măsuri din O.U.G.99/2000 în tematica de instruire periodică în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă.

Salariaţii activi, la finele lunii iunie

În ce privește evidenţa contractelor individuale de muncă şi salariaţilor, la data de 30 iunie 2017, numărul angajatorilor activi în judeţul Bihor era de 21.255, cu un număr de 173.346 salariaţi activi. Numărul contractelor individuale de muncă active la data respectivă în judeţul Bihor este 194.368.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, în exercitarea atribuţiilor de control a dispoziţiilor legale în domeniile sale de competenţă, susţine respectarea drepturilor celor care muncesc şi nu acceptă sub nici o formă desfăşurarea muncii fără forme legale, urmârind cu prioritate eradicarea acesteia prin aplicarea pârghiilor legale. Siguranța lucrătorilor din toate domeniile fiind prioritară, ne propunem asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase printr-o permanentă evaluare a riscurilor la care sunt expuși aceștia. Un contract de muncă legal şi o evaluare a riscurilor de accidentare, cu măsurile adecvate care se impun, pot salva vieţi”, declară Marius Rotar, inspector şef ITM Bihor.