Deşi nu au reuşit să intre în Cartea Recordurilor, medicii, asistenţii, ambulanţierii şi voluntarii bihoreni vor să repete, la nivel local, evenimentul de pe Arena Naţională. 50 de echipaje ale ambulanţei vor face exerciţii de prim-ajutor sâmbătă, 19 noiembrie, la Era Park.

Câteva minute de efort, dublate de un minim de cunoştinţe sunt suficiente pentru a salva vieţi. Acesta este mesajul pe care reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor vor să îl transmită orădenilor. Pentru asta, medicii, asistenţii, ambulanţierii şi voluntarii îi invită pe orădeni să participe la o sesiune maraton de prim-ajutor, organizată la Era Park.

„Cursul va începe la ora 12.00 şi va dura două ore. Avem foarte multe solicitări din partea unor instituţii publice, a populaţiei şi nu mai facem faţă. Avem solicitări din partea Facultăţii de Medicină, unde 143 de studenţi din anul IV vor face astfel de exerciţii. Mai sunt solicitări din partea Teatrului, a Poliţiei etc., iar noi avem doar 13 formatori. Tocmai de aceea, credem că un eveniment de anvergură, cum va fi cel de la Era, este binevenit”, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor - Gheorghe Pintea.

La evenimentul de la Era vor participa 50 de echipaje cu medici, asistenţi, ambulanţieri şi voluntari, iar orădenii vor avea ocazia să facă practică, sub supravegherea acestora, pe manechine.