Icon-ul Madonna se hrăneşte din controverse. Ultima declaraţie incendiară a starului pop este că va face felaţie votanţilor lui Hillary Clinton. Iată cât de spectaculoasă şi extravagantă a fost istoria Madonnei în showbiz. Facem o retrospectivă.

 

„Dacă votaţi pentru Hillary Clinton vă voi oferi un blow-job”, a declarat Madonna la Madison Square Garden în New York. „Şi sunt bună la asta”, a plusat cântăreaţa de 58 de ani, în deschiderea show-ului comediantei Amy Schumer. „Nu sunt tâmpită şi nu sunt un instrument. Menţin contactul vizual şi înghit”, a spus interpreta hit-ului „Like a Virgin”. E cea mai bună artistă pop din toate timpurile, supranumită şi „Queen of Pop” (Regina Muzicii Pop). Aşa zic tabloidele, fanii, criticii, aşa zice Wikipedia. Madonna, cu numele de scenă cu două tăişuri. Blonda cu siluetă la fel de recognoscibilă cum este şi a lui Marylin Monroe este activistă pentru drepturile omului, dar şi figură excentrică a zilelor noastre. Prima apariție șocantă a artistei într-un spectacol a fost la premiile MTV Video Music Awards din 1984, unde a interpretat melodia „Like a Virgin”. Madonna a apărut îmbrăcată într-o rochie de mireasă. Purta o curea cu însemnul „Boy Toy”. Interpretarea a fost însoţită de o coregrafie provocatoare: mișcări sexuale sugestive, până la punctul în care i s-a văzut jartiera. Cu toate că publicul a fost șocat, după această întâmplare popularitatea cântăreței a crescut și mai mult. Apoi în revistele Penthouse şi Playboy a apărut într-o serie de fotografii alb-negru publicate fără acordul său. A urmat controversata melodie „Papa Don't Preach”, după care Madonna a fost acuzată că promovează sarcinile adolescentine. În videoclipul din „Like A Prayer”, Madonna apare în ipostaza adorării unui sfânt de culoare, iar crucile sunt incendiate.

În 1990 a mimat masturbarea pe scenă în timpul interpretării piesei „Like A Prayer”, în turneu. Videoclipurile şi versurile cu conţinut explicit au făcut-o celebră. Scenele de nuditate, homosexualitate şi sadomasochism i-au adus gloria de divă. Şi-a dezgolit sânii şi a făcut senzaţie. La sărbătorirea a 20 de ani de premii MTV VMA, artista a interpretat live un medley între melodiile „Hollywood” și „Like a Virgin”, alături de Christina Aguilera și Britney Spears. La mijlocul melodiei le-a sărutat pe gură pe cele două. În fine, dincolo de bruscarea limitelor bunului-simţ şi de obscenitate, Madonna a lansat piesa „American Life”, cu mesaj caustic împotriva războiului din Irak.

După ce într-un concert din 2006 a inclus o scenă în care se lasă crucificată pe o cruce gigantică, Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă au hotărât să interzică spectacolele divei în Italia şi Rusia. A stârnit controverse puternice şi atunci când a folosit imaginea candidatului la președinția Statelor Unite, John McCain, alături de cea a lui Hitler și Mugabe, iar cea a contracandidatului său, Barack Obama, alături de cea a Maicii Tereza, Gandhi și John Lennon. Tot atunci, Madonna i-a dedicat melodia „Like a Virgin” papei Benedict al XVI-lea.