A V-a ediție a evenimentului sportiv caritabil, „24 de ore pentru un zâmbet” organizat de CS Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Lotus Center Oradea, cu scopul de a strânge fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului Municipal din Oradea va începe vineri, 16 decembrie, la ora 18.00 şi se va încheia sâmbătă, 17 decembrie, la aceeaşi oră.

Evenimentul va avea loc în incinta Lotus Center Oradea - Food Court. Startul ultramaratonului va fi dat la ora 17.00. Pe parcursul evenimentului vor fi amplasate trei benzi de alergare și trei biciclete spinning în Lotus Center la Food Court la etaj (chiar lângă scările rulante), pe care se va alerga, respectiv pedala încontinuu 24 de ore.

Sponsorii și publicul se vor putea alătura sportivilor având la dispoziţie două benzi de alergare şi două aparate spinning. Participarea se poate face în schimbul unei donații, pe bază de rezervare. Doritorii sunt rugați să ia legătura cu Răzvan Chiriac pentru rezervări (0724/313.481).

„Vă invităm să sustineţi, prin donații efortul sportivilor care vor alerga pe bandă, respectiv vor pedala pe spinning 24 de ore încontinuu, contribuind astfel la şansa de vindecare a copiilor bolnavi de cancer. Dorim să oferim o platformă, prin care iubitorii de sport și nu numai, pot  participa în mod activ la recuperarea copiilor bolnavi de cancer. Anual sunt tratați 50-60 de copii bolnavi de cancer în Spitalul de Copii. Pentru a putea oferi tratamentul corespunzător, este nevoie de echipamente performante. La ediția de anul trecut s-au strâns 4.000 euro, sumă cu care s-au achiziționat aparate de aer condiționat pentru saloanele de tratament a copiilor cu cancer. Anul acesta, în urma discuțiilor avute cu conducerea spitalului, respectiv a secției de oncologie copii, dorim să susținem achiziționarea a patru infuzomate plus consumabilele specifice precum și a două perechi de ochelari Eyes-On Glasses System, ochelari cu care se obține o mult mai bună acuratețe în identificarea vaselor venoase pentru tratament. Valoarea totală a acestora se ridică la 12.000 euro”, susţin organizatorii.

Cei care nu ajung fizic la eveniment, dar doresc să ajute, pot dona orice sumă în contul: RO19 INGB 0000 9999 0396 5832 deschis la ING Bank, titular ACS Xterra Sport Bihor, cu specificația „24h pentru un zâmbet”.