Stadion: Orășenesc

Spectatori: aproximativ 150

Marcatori: Petriș 18, Gruie 59

Cartonaș roșu: Petran 60 (pentru bruscarea arbitrului)

CSO: Fofiu - Ștefan, R. Bogdan, Dumbrăveanu, Berce, D. Pele, Norocea, Lazea, D. Pele, Matei, Petriș (46 Toma).

Antrenor: Sandu Balaj.

Padișul: Gavriș - Cireap, Gyurko, V. Ienciu, Sava, Hering, Rada, Luca, Sime, Cărăian, Petran.

Antrenor: Sorin Nan.

Arbitri: Ovidiu Andrei Bulzan - la centru, Valentin Nicolae Tătar și Ioan Marius Andor - asistenți, Cristian Sergiu Varga - rezervă.

Observator AJF: Ștefan Gallovits.

 

Arena șteiană a găzduit, sâmbătă, în cadrul Ligii a IV-a, un meci care în aparență se anunţa liniștit, cu o favorită certă, CSO Ștei, în fața noii promovate, AS Padișul Bihorul Gurani, o grupare pentru care „impactul” cu o ligă superioară se dovedește a fi prea puternic.

Și totuși încă o dată se dovedește că fotbalul poate rezerva multe surprize, chiar neplăcute, pe dreprtunghiul verde, iar această partidă nu a făcut, din păcate, excepție de la regulă. Gazdele cu patru absențe notabile în garnitura de start (Haica, C. Popa, Pirtea, Gavriș) nu a „prins” una din cele mai bune zile, însă a condus „la pas” prima repriză, chiar dacă a punctat o singură dată, în urma unei faze fixe, când mingea venită din corner a fost trimisă în plasă (1-0) de inspiratul A. Petriș (18). Până atunci D. Pele (5), R. Bogdan (9) și Matei (13, 22) au avut bune oportunități, oaspeții ripostând prin Sime (24), după care jocul a scăzut.

Oaspeții au avut mai mult curaj la începutul reprizei secunde, însă Fofiu s-a întins ca un arc, respingând din vinclu la șutul lui Petran (50), iar Cărăian (51) a trimis pe lângă bară din poziție foarte bună. Nimic nu anunța deznodământul acestui meci, însă după lovitura liberă a lui Toma (58), scoasă în extremis de Gavriș, a început „carnavalul”.  În urma unei lovituri de colț, R. Bogdan a trimis pe poartă, Gavriș a respins în lateral, iar în urma unui „carambol” mingea a revenit din bara laterală la Andrei Gruie (59) care a înscris (2-0) cu mâna din apropierea liniei porţii, gol validat totuși de arbitrul de centru.  Nemulţumiţi, jucătoarii oaspeți l-au înconjurat pe "centralul" Bulzan, dar cel mai „șifonat” a ieșit căpitanul oaspeților, Mihai Petran, care a primit cartonașul roșu pentru bruscarea sa, așa cum a motivat centralul sancțiunea adminstrată. Prezent în tribună, finanțatorul echipei AS Padișul Bihorul Gurani, Radu Mircea Coste, și-a retras echipa de pe teren, în semn de protest pentru maniera de arbitraj, dar și pentru „faptul că pur și simplu sunt supus unor tratamente preferențiale din partea arbitrilor aproape la fiecare partidă. Am să fiu prezent la AJF Bihor pentru a avea o discuție cu președintele acestui for. Eu investesc banii mei în fotbal, în timp ce alte echipe sunt susținute de Primării și Consilii Locale, fapt care mă pune pe gânduri dacă să mai continui sau nu”.

După acordarea celor trei minute regulamentare pentru a reveni în teren, "centralul" a fluierat, în minutul 63, finalul partidei. Evident, rezultatul acestui meci se va decide la „masa verde”, cu 3-0 pentru șteieni și cu măsuri disciplinare pentru echipa oaspete.