Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că formaţia "roş-albastră" va evolua în sezonul următor al Ligii I pe stadionul "Gloria" din Buzău, el menţionând că a întocmit deja un contract în acest sens. Asta, după ce Ministerul Apărării Naţionale a precizat, ieri, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi, conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat.


"Jucăm sigur la Buzău. Stadionul este omologat, nu este o problemă. În Ghencea nu mai puteam sta din moment ce mi-au făcut chirie 25.000 de euro pe lună şi 40.000 de euro impozit. Pe Stadionul Steaua nu se mai poate juca, aşa au vrut ei, au umflat evaluarea ca să mă coste mult impozitul pe clădiri", a spus Becali.
Finanţatorul stelist a precizat că, prin mutarea la Buzău a echipei, a încheiat şi conflictul cu fanii "roş-albaştri". "Nu o să mai fie nicio problemă cu suporterii. Ei mi-au zis să plec din Ghencea şi i-am ascultat. Ce mai vor de la mine? Să plec de la Buzău nu se poate, că trebuie să mă gonească buzoienii, iar buzoienii nu fac asta, ei mă iubesc", a mai spus el.
Becali a anunţat că vrea să-şi recupereze toate investiţiile de la Stadionul Steaua şi se va întoarce în Bucureşti doar dacă Ministerul Apărării Naţionale va micşora chiria. "Eu din Ghencea nu voi pleca până nu-mi voi recupera investiţiile. E posibil să mă întorc şi cu echipa, dacă o să fie vreo intervenţie publică a suporterilor sau dacă cineva din ţara asta se va gândi că e o bază sportivă care se va distruge. Eu distrug o bază sportivă normal, e nocturna pe care trebuie să o iau, sunt investiţiile mele şi mi le voi lua. O voi dezmembra", a concluzionat Gigi Becali.
Becali a menţionat că nu vede o problemă din faptul că şi formaţia Victoria Brăneşti ar putea să-şi dispute meciurile din Liga I în sezonul viitor la Buzău.
Directorul Departamentul Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat că FC Steaua trebuie să prezinte până la 31 mai un contract pentru un stadion licenţiat pentru Liga I şi Liga Europa, în caz contrar punându-se "problema nelicenţierii", sinonimă cu retragerea dreptului de a evolua în primul eşalon.