Cea de-a 25-a ediție a Toamnei Orădene s-a încheiat duminică seara cu un spectacol de artificii, în prezenţa miilor de oameni aflaţi în Piaţa Unirii.

 

Desfășurat în perioada 6-9 octombrie, Toamna Orădeană a debutat cu emoții și câțiva stropi de ploaie. Orădenii nu s-au lăsat însă speriați, ci au luat cu asalt Piața Unirii și zonele festivaliere și s-au bucurat de activitățile pregătite de municipalitate prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), în parteneriat cu fondatorii clujeni ai conceptului Street Food Festival în România. Potrivit organizatorilor, evenimentul a înregistrat un trafic total de peste 65.000 de persoane, care au dansat, au cântat, au degustat specialități din bucătăriile internaționale și au dat curs magiei unei colaborări de succes pusă la cale de Toamna Orădeană și Street Food Festival. „A fost minunat să vedem Piața Unirii plină de oameni, voie bună și mâncăruri alese. Ne-am bucurat cu toții de o atmosferă deosebită și în multe momente am simțit că suntem turiști în propriul oraș. Le mulțumim și-i felicităm pentru implicare, dedicare și în special profesionalism pe cei din echipa Street Food Festival, ne-am bucurat să vă avem la Oradea”, a declarat Mihai Jurca, director executiv APTOR. „Oradea, îți mulțumim! Ai fost o gazdă minunată și suntem extrem de fericiți că am putut să ne bucurăm împreună de Toamna Orădeană. Vă mulțumim, dragi orădeni, că ați dat curs zilnic invitației noastre de a veni în Piața Unirii și de a crea împreună amintiri delicioase. Mulțumim, de asemenea, Primăriei Municipiului Oradea pentru onoarea de a ne face părtaşi la acest eveniment atât de important, tuturor autorităților, dar și sponsorilor și partenerilor, fără a căror implicare și cooperare nu am fi putut ajunge la gurmanzii orădeni”, a declarat Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival.

Piața Unirii nu a fost singura zonă din oraș activată de Toamna Orădeană. Programul cultural a fost completat și de alte momente artistice desfășurate în Cetatea Oradea sau la Teatrul Regina Maria. Acordurile de pian, dansurile pline de viață și culoare, melodiile celebre și deliciile pregătite la Street Food Festival au contribuit din plin la o nouă ediție de succes a Toamnei Orădene.